Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kjerstis kjøttpai




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3dlvann
1tssalt
0,5tspepper
2stkløk
2sshvetemel
2ssMargarin
4sstomatpure
450grkjøttdeig
5dlvann, kaldt
5dlmel
175grMargarin


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kjerstis kjøttpai med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier167,48685,03Kcal
Protein5,7523,52gram
Karbohydrat11,3446,38gram
Kostfiber0,783,19gram
Fett10,8444,34gram
Mettet fett2,8711,74gram
Salt0,712,91gram
Pris på oppskriftenKr 3,03Kr 12,39Kroner
Hele oppskriften veier2 045 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Smuldre margarinen i melet og arbeid deigen sammen med kaldt vann. Sett den kjølig, gjerne flere timer, ihvertfall mens ovnen varmes til 225 grader. og fyllet gjøres klart.
2. Hakk løken (den beste metoden jeg har for å ikke begynne å grine, er - ikke le - slalombriller!!!). Brun margarinen i stekepannen og brun løk og kjøtt. Smuldre kjøttet med en gaffel så det blir grynet. Dryss pepper på.
3. Rør i tomatpurè og mel, tilsett vann. La det koke i ca 5 minutter. Smak til med salt.
4. Kjevle deigen tynt ut og kle en usmørt paiform med den. Skjær av kantene rundt (men ikke for mye). Prikk bunnen godt med en gaffel. Stek paien ca 15 minutter.
5. Lag deigstrimler, ca. 2 cm brede. Ta paien ut av ovnen. Øk varmen til 250 grader. Fyll farsen i formen og legg på et lokk av deigstrimler på kryss og tvers. Stek videre ca 15 minutter.

Server kjøttpaien med salat og poteter. Tid: ca 1 time (da skal du være dreven - jeg har aldri klart det... Regn sikkert 1 1/5 time kanskje...)
Til kjøttpai så trenger du egentlig en paiform, men det er kanskje ikke vanligste inventaret på en hybel, så har du ildfast form, klarer du deg FINT med det.

Hver porsjon gir ca: 635 kcal - 2667 kJ - derav 400 kcal (63%) fra fett. (Greit å vite.......)

Mer info

Forfatter:
Kilde: Esbens hybelmat
(Intern: 2118967514)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pai med kjøttdeig og stjerneløk.Pai med kjøttdeig og stjerneløk.
Denne retten har 169,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Oreganokrydret kjøttdeigpai.Oreganokrydret kjøttdeigpai.
Denne retten har 200,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glutenfri pai med indisk vri.Glutenfri pai med indisk vri.
Denne retten har 204,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøttdeigpai.Kjøttdeigpai.
Denne retten har 197,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.