Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Klassisk Dådyrryg




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 2225grdådyrryg (eller 250 g. pr. person)
100grsmør
1pakkebacon i skiver
1dashsalt
1dashpepper

Saus:

0,5literviltkraft
Ca 1,5ssmel
Ca 12grsmør
gelé
1dashsalt
1dashpepper

Viltkraft:

benet fra ryggen når fileten er skåret fra
25grsmør
4dlvann
2dlrødvin
1stkgulrot
0,5stkpurre
1stklaurbærblad
1kvist(er)timian
1dashsalt
1dashpepper
8porsjon(er)poteter


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Klassisk Dådyrryg med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier89,45574,14Kcal
Protein9,9964,12gram
Karbohydrat3,3921,76gram
Kostfiber0,412,63gram
Fett3,5923,04gram
Mettet fett1,9612,58gram
Alkohol0,40 %
Salt0,342,19gram
Pris på oppskriftenKr 14,71Kr 94,42Kroner
Hele oppskriften veier5 135 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Viltfond:
Fileten løsnes fra ryggbenet, befries og brunes i gryte. Fileten tas opp og ryggbenet legges i gryten, hvor den brunes av og tas opp. De rengjorte grønnsaker has i gryten og kokes opp sammen med væsken. Kraften skummes og kokes inn under lokk i ca. en time.

Ryggen:
Den avpussede og brunede filet krydres med salt og pepper og bindes med bacon. Kjøttet legges i en langpanne og settes i en oppvarmet ovn ved 160 grader C. Det helles 2 dl. Kraft ved. Kjøttet stekes ca. 20 minutter, deretter det tas ut, pakkes i bakepapir og vikles inn i et tøystykke i 10 minutter, så det holder seg varmt. På den måte fordeler varmen seg i kjøttet, så det blir rosa over det hele. Kjøttet skjæres ut på skrå i 2 cm. tykke skiver.

Saus:
Langpannen kokes av med resten av fonden, og helles tilbake i gryten og kokes opp. Mel og smør lages til en smørbolle, som piskes i skyen. Sausen tilsettes fløten og smakes til med krydder og gelé.

Serveringsforslag:
Kjøttet serveres med brune og hvite poteter. Til dette serveres Waldorf salat, og eventuelt smørsvitsede sopp, druer, gelé/tyttebær og glaserede løk.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 25292)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.