Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Klenning




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgpoteter kokte
1literskummet melk
600grrugmel
100grsammalt hvete
500grbyggmel

Smurning:

Ca 9stkegg
2dlfløte
5sssirup
2sspotetmel
En slant brandy


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Klenning med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier169,326 804,90295,87Kcal
Protein5,41217,439,45gram
Karbohydrat27,241 094,7647,60gram
Kostfiber2,98119,775,21gram
Fett3,64146,296,36gram
Mettet fett1,6867,522,94gram
Salt0,072,960,13gram
Pris på oppskriftenKr 2,01Kr 80,78Kr 3,51.-
Hele oppskriften veier4 019 totalt4 019 pr porsj175 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 23 lefser

Skrell og mal poteter 2 ganger. Avkjøl og ha i rugmelet og la det stå tildekket til neste dag.
Tilsett melken og resten av melet og elt godt. Varier evt mengden mel.
Trill ut til en pølse og del opp emner. Visp alt til smurningen godt sammen.
Elt emnene og kjevle godt ut. Bruk byggmel.
Smur på smurning og stek på takke. Skal egentelig stekes i spesiell vedfyrt ovn, men er nok vanskelig å få tak i.
Bruk middels varme og den skal være lysebrun. Dette går fort. Kan og deles opp i mindre leiver og stekes i stekeovn.
Stables på hverandre og dynkes med vann før servering. Den siden det ikke er smurning på smøres med smør og drysses med sukker. Brettes og deles opp i passe serveringstykker.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 3258)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Norge
Fylke: Sør Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.