Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kling lefser



Kling lefser oppskrift.
Fotograf: Brodogkorn.no
Søte, gode og myke tradisjonslefser, smurt med smør og sukker smaker de herlig. Oppskrift fra Bodil Nordjore.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2litermelk
300grsmør
2dlsemulegryn
Ca 2,5kghvetemel. Begynn med 2 kg

Fyll:

Romtemperert smør og sukker


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kling lefser med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier258,31638,03Kcal
Protein7,4218,33gram
Karbohydrat40,0498,90gram
Kostfiber1,794,42gram
Fett7,2117,81gram
Mettet fett4,2610,52gram
Salt0,120,30gram
Pris på oppskriftenKr 1,65Kr 4,08Kroner
Hele oppskriften veier4 940 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Kok opp smør og melk og tilsett semulegryn. La koke til grynet er helt kokt ut. Avkjøl i noen minutter før du heller over i en bakebolle.
2. Tilsett mel til deigen ikke er klissete lenger. Når det begynner å bli tungt å røre heller du deigen over på et melet bakebord. Bruk gjerne en deigskrape til å samle deigen med siden den kan være litt varm. Tilsett så lite mel som mulig, men samtidig nok til at deigen samler seg fint.
3. Del deigen opp i 20 emner og kjevle ut leivene så tynne som du klarer uten at de revner.
4. Stek lefsene på takke på nest høyeste temperatur til du ser at leiven bobler seg litt opp og det er kommet små brune prikker på undersiden. Snu leiven og stek tilsvarende på den andre siden.
5. Etterhvert som lefsene blir ferdig stekt plasserer du dem lag på lag med kleder mellom. Legg gjerne noe over lefsene så de blir liggende i press.
6. Når du skal smøre på lefsene kan du bruke en dusjflaske med vann til å bløte dem først. Smør så lefsene med et tyng lag smør, og strø med sukker til de blir passe søte. Brett sammen med konvoluttbretting og del i passende biter.

Tips! Disse lefsene kan fryses både smurte og usmurte. Får du gjester kan du ta lefsene opp av fryseren og servere dem allerede etter en halvtime. Tid: over 60 min Vanskelighetsgrad: vanskelig Porsjoner: 20

Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 31839)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Lefse
Land: Norge
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Bløtlefser fra Løvøy.Bløtlefser fra Løvøy.
Denne retten har 279,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 57,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Søte mørlefser.Søte mørlefser.
Denne retten har 316,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mine mørlefser.Mine mørlefser.
Denne retten har 299,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 51,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mor sine hardangerlefser.Mor sine hardangerlefser.
Denne retten har 314,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Storlefse/Grytlandslefse.Storlefse/Grytlandslefse.
Denne retten har 229,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hardangerlefse.Hardangerlefse.
Denne retten har 348,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kling lefser.Kling lefser.
Denne retten har 258,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lefser 2.Lefser 2.
Denne retten har 425,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jølstralefse.Jølstralefse.
Denne retten har 359,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.