Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Klippfisk og tomatsaus



Klippfisk og tomatsaus oppskrift.
Fotograf: Bent Raanes & Sara C. Sørensen
Bacalao trenger ikke alltid lages i en kasserolle. I denne oppskriften lager du den del for del. Da kommer den fine klippfisken også til sin rett på tallerkenen.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
600grklippfisk, utvannet og renset
800grpotet
1dlhvitvin

Tomatsaus

400grhermetiske tomater
1tstomatpuré
1dlolivenolje, kaldpresset
50groliven, grønn
2feddhvitløk
100grsjalottløk
Ca 0,75sschili, rød
1ssgressløk
1tshonning
50grtomat, soltørket
salt og pepper
persille, frisk

Kokebuljong, court bouillon,

1litervann
1,5dlhvitvin
1stkgulrot
1stkløk
2feddhvitløk
50grsellerirot
1tspepper, hel sort
1stklaurbærblad
0,5tssalt

Ovnstekte poteter

Ca 7stkpotet
0,5dlolivenolje
0,5tssalt
1dashpepper, grovmalt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Selleri
Spor-av-lupiner
Spor-av-sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Klippfisk og tomatsaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier90,221 029,86Kcal
Protein6,0268,72gram
Karbohydrat7,2282,42gram
Kostfiber1,0612,10gram
Fett3,5039,95gram
Mettet fett0,475,37gram
Alkohol0,52 %
Salt0,303,37gram
Pris på oppskriftenKr 4,56Kr 52,05Kroner
Hele oppskriften veier4 566 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kokebuljong eller court bouillon:
Skjær gulrot og løk i skiver og hvitløksfedd og rotselleri i biter. Ha alle ingredienser til buljongen i en kjele, kok opp og la koke i 20 minutter.Sil buljongen, og den er klar til bruk.
Det du ikke bruker av buljongen i sausen kan du ev. fryse eller bruke i saus eller suppe seinere.

Tomatsausen:
Finhakk alle ingrediensene.
Surr sjalottløk, soltørkede tomater, tomatpuré, hvitløk og chili i olje.Tilsett hermetiske tomater, hakkede oliven og gressløk. Smak til med honning, salt og pepper, kok opp.

Ovnstekte poteter:
Skrell potetene.
Skjær potetene i skiver eller i båter og legg dem i en bolle.Hell over olivenolje og pepper og bland forsiktig.
Legg potetene på bakepapir på en stekeplate eller i en smurt ildfast form.Dryss litt salt over og stek ca 20 minutter ved 220 grader.

Klippfisken:
Kok opp ca 5 desiliter av den ferdige kokebuljongen med hvitvinen. Skjær fisken i serveringsstykker og legg dem i buljongen.La trekke ca 10 minutter.
Anrett fisken på tallerken med tomatsaus, poteter og et dryss med persille. Dersom du ønsker å lage retten som en gryte starter du med sausen.
Denne tilsettes 3 dl kokebuljong.
Skjær fisken i 3-4 cm store biter og legg dem i sausen sammen med skiver av poteter.
La gryten stå og småkoke ca 40 minutter eller til potetene er møre.
Dryss friske urter på toppen før servering.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 28891)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Klippfisk med tomatchutney.Klippfisk med tomatchutney.
Denne retten har 212,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt klippfisk med grønnsaker.Kokt klippfisk med grønnsaker.
Denne retten har 141,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klippfisk med bacon og hvit saus.Klippfisk med bacon og hvit saus.
Denne retten har 121,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også New England klippfisk.New England klippfisk.
Denne retten har 139,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klippfisk i tomatsaus med rosiner og pinjekjerner.Klippfisk i tomatsaus med rosiner og pinjekje.
Denne retten har 115,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Burrida di Stoccafisso. Tørrfisk ”burrida”.Burrida di Stoccafisso. Tørrfisk ”burrida”.
Denne retten har 151,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Middelhavsinspirert tørrfisk.Middelhavsinspirert tørrfisk.
Denne retten har 188,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitronposjert tørrfisk med sopprisotto.Sitronposjert tørrfisk med sopprisotto.
Denne retten har 256,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klippfisk med kongekrabbe.Klippfisk med kongekrabbe.
Denne retten har 81,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klippfisk og tomatsaus.Klippfisk og tomatsaus.
Denne retten har 90,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Spansk tørrfiskrett.Spansk tørrfiskrett.
Denne retten har 200,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Codfish Moqueca.Codfish Moqueca.
Denne retten har 170,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bacalao al Pil Pil.Bacalao al Pil Pil.
Denne retten har 310,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klippfisk med selleristuing.Klippfisk med selleristuing.
Denne retten har 97,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klippfisk med pastinakkpuré.Klippfisk med pastinakkpuré.
Denne retten har 96,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.