Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Klippfiskkroketter




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
250grklippfisk, beinfri og bløtlagt
2stk2 poteter, ca 325 g
2ssolivenolje
1stk liteløk, hakket
2feddhvitløk, finhakket
2stkegg, lett vispet
3ssbladpersille, hakket
3sskoriander, frisk finhakket
1knivsoddCayennepepper
nymalt pepper
evnt. melk
olivenolje til frityrsteking
30gr(frityrolje, mengden som tas opp av fisken og kun til fettberegning)


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Klippfiskkroketter med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier167,86212,14Kcal
Protein15,1819,18gram
Karbohydrat5,947,51gram
Kostfiber0,831,05gram
Fett9,0811,48gram
Mettet fett1,972,49gram
Salt0,140,17gram
Pris på oppskriftenKr 7,91Kr 10,00Kroner
Hele oppskriften veier758 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

La klippfisken renne av, og legg den i en kjele med vann som dekker. Kok opp på middels varme og la det trekke i 10-15 minutter, til fisken er mør. La den renne av. Når den er avkjølt nok til at d kan ta i den, deler du den i flak og fjerner alt skinn og små bein. Kjør fiskekjøttet i en food processor til det er fintrevlet, og legg det i en bolle.

Ha potetene i en kjele med vann som dekker, kok opp og kok i 20-30 minutter, til de er møre. La dem renne av. Når de er litt avkjølt, skreller og moser du dem. Ha potetmosen i bollen sammen med klippfisken.

Varm oljen i en liten panne på middels varme. Ha i løk og stek den i ca 8 minutter, til den er mør. Ha i hvitløk og stek i 2 minutter. Ha løken opp i torskeblandingen og bland godt. Vend inn egg, persille og koriander. Smak til med kajenne og pepper. Blandingen skal ha konsistens som fast potetstappe. Hvis den er litt for fast, blander du i litt melk. Forma blandingen til boller med diameter på 2 ½ cm.

Hell så mye olje i frityrgryten at det står 5 cm over bunnen, og varm opp til 190 C. Ha i bollene, bare noen om gangen og stek dem i ca 4 minutter, til de er gylne. Ta dem opp med hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir. Server med en gang.

Server gjerne med piripiresaus (se egen oppskrift: sauser) eller noen sitronbåter

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11937)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Fritert
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Bolinhos med aïoli.Bolinhos med aïoli.
Denne retten har 188,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fritert tørrfiskfilet med hvitløksaus.Fritert tørrfiskfilet med hvitløksaus.
Denne retten har 381,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 24,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Portugisisk Klippfiskkaker.Portugisisk Klippfiskkaker.
Denne retten har 223,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bolinhos de Bacalhau.Bolinhos de Bacalhau.
Denne retten har 165,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klippfiskboller.Klippfiskboller.
Denne retten har 178,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fritert klippfisk med dipp.Fritert klippfisk med dipp.
Denne retten har 534,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 51,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klippfiskboller med salsa.Klippfiskboller med salsa.
Denne retten har 204,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.