Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Klippfiskkroketter (Bolinhos de bacalhau)




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
250grklippfisk, beinfri og bløtlagt
325grpoteter, 2 stk
2ssolivenolje
1stk liteløk, hakket
2feddhvitløk, finhakket
2stkegg, lett vispet
3ssbladpersille, hakket
3sskoriander, frisk finhakket
1knivsoddCayennepepper
nymalt pepper
evnt. melk
olivenolje til frityrsteking


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Klippfiskkroketter (Bolinhos de bacalhau) med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier132,75175,51Kcal
Protein14,6519,37gram
Karbohydrat6,949,18gram
Kostfiber0,921,22gram
Fett4,956,54gram
Mettet fett0,861,14gram
Salt0,130,17gram
Pris på oppskriftenKr 7,57Kr 10,01Kroner
Hele oppskriften veier793 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Selv om disse gylne krokettene opprinnelig kommer fra Nord-Portugal, serveres de nå over hele landet. Server gjerne med piri-piri-saus eller noen sitronbåter.

La klippfisken renne av, og legg den i en kjele med vann som dekker. Kok opp på middels varme og la det trekke i 10-15 minutter, til fisken er mør. La den renne av. Når den er avkjølt nok til at d kan ta i den, deler du den i flak og fjerner alt skinn og små bein. Kjør fiskekjøttet i en food processor til det er fintrevlet, og legg det i en bolle.

Ha potetene i en kjele med vann som dekker, kok opp og kok i 20-30 minutter, til de er møre. La dem renne av. Når de er litt avkjølt, skreller og moser du dem. Ha potetmosen i bollen sammen med klippfisken.

Varm oljen i en liten panne på middels varme. Ha i løk og stek den i ca 8 minutter, til den er mør. Ha i hvitløk og stek i 2 minutter. Ha løken opp i torskeblandingen og bland godt. Vend inn egg, persille og koriander. Smak til med kajenne og pepper. Blandingen skal ha konsistens som fast potetstappe. Hvis den er litt for fast, blander du i litt melk. Forma blandingen til boller med diameter på 2 ½ cm.

Hell så mye olje i frityrgryten at det står 5 cm over bunnen, og varm opp til 190 C. Ha i bollene, bare noen om gangen og stek dem i ca 4 minutter, til de er gylne. Ta dem opp med hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir. Server med en gang.

Server gjerne med piripiresaus (se egen oppskrift: sauser) eller noen sitronbåter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6534)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Portugal
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Klippfisk i langpanne.Klippfisk i langpanne.
Denne retten har 127,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Urtepanert klippfisk.Urtepanert klippfisk.
Denne retten har 97,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klippfisk med råstekte poteter.Klippfisk med råstekte poteter.
Denne retten har 119,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt klippfisk med rom.Stekt klippfisk med rom.
Denne retten har 114,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt bacalao på portugisisk.Stekt bacalao på portugisisk.
Denne retten har 151,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Risrett med klippfisk, fra Arlecchino.Risrett med klippfisk, fra Arlecchino.
Denne retten har 180,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt tørrfisk med urtedressing og saltbakte mandelpoteter.Stekt tørrfisk med urtedressing og saltbakte .
Denne retten har 137,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brandad av saltfisk/klippfisk.Brandad av saltfisk/klippfisk.
Denne retten har 135,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klippfisk med ketchup.Klippfisk med ketchup.
Denne retten har 127,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klippfisk med asparges.Klippfisk med asparges.
Denne retten har 130,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klippfisk fra Norge tilberedt på portugisisk.Klippfisk fra Norge tilberedt på portugisisk.
Denne retten har 127 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt tørrfisk med fennikel og soyasjy.Stekt tørrfisk med fennikel og soyasjy.
Denne retten har 205,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Parmesanpanert klippfisk med chorizo og sennepssaus.Parmesanpanert klippfisk med chorizo og senne.
Denne retten har 208,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Polentapanert klippfisk.Polentapanert klippfisk.
Denne retten har 103,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Omelett med klippfisk.Omelett med klippfisk.
Denne retten har 198 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.