Klippfiskmos

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
500grklippfisk
Ca 5feddhvitløk, finhakket
Ca 1,5dlkremfløte
0,75dlolivenolje
Ca 2,5stkpoteter (valgfritt)
1dashnykvernet svart pepper

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 213,58 Kcal
Protein 18,98 g
Fett 12,8 g
Karbo 5,35 g
Pris 10.- kr

Fremgangsmåte:

En liten provencalsk spesialitet. Den er meget enkel å tilbererde, og er svært velsmakende. Hovedingredienser er klippfisk, hvitløk, fløte og olivenolje. Dette er en meget tradisjonell rett med lang fartstid over store deler av Frankrike. Kombinasjonen av god klippfisk, hvitløk, fløte og olivenolje gir en fantastisk smak som blir fullkommen sammen med nybakt brød.

Kok opp en kjele med vann, ha fisken i og trekk til siden. La dette stå i 10 -15 minutter alt etter tykkelsen på fisken, og ta fisken opp av vannet. Rens den for skinn og bein når den er avkjølt.

Når fisken er renset, kjøres den lett i en matmølle sammen med potetene og hvitløken til fisken er knust til en jevn fibrig masse. Varm deretter opp fløte og olje hver for seg. Knus fisken, potetene og hvitløken først, for deretter å blande inn de andre ingrediensene med en gaffel i en bolle. Smak til med nykvernet svart pepper og eventuelt salt. La blandingen stå et par timer i romtemperatur før servering slik at smaken får satt seg skikkelig. Poteter går igjen i mange versjoner av denne oppskriften, men det er slett ikke nødvendig. Retten blir best når den rundes av med litt poteter, men her kan man jo prøve seg frem på egen hånd.

Dette er ferskvare som i motsetning til en del andre retter av klippfisk ikke blir bedre av å stå til dagen etter. Hvis det mot formodning skulle bli noe til overs, er det meget viktig at dette tas ut av kjøleskapet igjen i god tid før ny servering for å få mosen tilbake til romtemperatur. Server med ristet, nylaget brød, gjerne rubbet med litt ekstra hvitløk.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Gryterett
Land: Frankrike
Nasjonal/tradisjonsrett
Oppskriften er enkel å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Annies Gjestekro
Oppskriften har hatt 2873 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 16077)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!