Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Klippfiskmos




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grklippfisk
Ca 5feddhvitløk, finhakket
Ca 1,5dlkremfløte
0,75dlolivenolje
Ca 2,5stkpoteter (valgfritt)
1dashnykvernet svart pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Klippfiskmos med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier213,581 127,92Kcal
Protein18,98100,23gram
Karbohydrat5,3528,25gram
Kostfiber0,532,80gram
Fett12,8067,60gram
Mettet fett4,5123,82gram
Salt0,130,70gram
Pris på oppskriftenKr 10,00Kr 52,81Kroner
Hele oppskriften veier1 056 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

En liten provencalsk spesialitet. Den er meget enkel å tilbererde, og er svært velsmakende. Hovedingredienser er klippfisk, hvitløk, fløte og olivenolje. Dette er en meget tradisjonell rett med lang fartstid over store deler av Frankrike. Kombinasjonen av god klippfisk, hvitløk, fløte og olivenolje gir en fantastisk smak som blir fullkommen sammen med nybakt brød.

Kok opp en kjele med vann, ha fisken i og trekk til siden. La dette stå i 10 -15 minutter alt etter tykkelsen på fisken, og ta fisken opp av vannet. Rens den for skinn og bein når den er avkjølt.

Når fisken er renset, kjøres den lett i en matmølle sammen med potetene og hvitløken til fisken er knust til en jevn fibrig masse. Varm deretter opp fløte og olje hver for seg. Knus fisken, potetene og hvitløken først, for deretter å blande inn de andre ingrediensene med en gaffel i en bolle. Smak til med nykvernet svart pepper og eventuelt salt. La blandingen stå et par timer i romtemperatur før servering slik at smaken får satt seg skikkelig. Poteter går igjen i mange versjoner av denne oppskriften, men det er slett ikke nødvendig. Retten blir best når den rundes av med litt poteter, men her kan man jo prøve seg frem på egen hånd.

Dette er ferskvare som i motsetning til en del andre retter av klippfisk ikke blir bedre av å stå til dagen etter. Hvis det mot formodning skulle bli noe til overs, er det meget viktig at dette tas ut av kjøleskapet igjen i god tid før ny servering for å få mosen tilbake til romtemperatur. Server med ristet, nylaget brød, gjerne rubbet med litt ekstra hvitløk.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Annies Gjestekro
(Intern: 16077)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Frankrike
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Mirita style bacalao.Mirita style bacalao.
Denne retten har 81,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Norsk Bacalaogryte.Norsk Bacalaogryte.
Denne retten har 112,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bacalao 3.Bacalao 3.
Denne retten har 97,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bacalao a la fru Berg.Bacalao a la fru Berg.
Denne retten har 153,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bacalao til mange.Bacalao til mange.
Denne retten har 100,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tørrfiskgryte med pesto.Tørrfiskgryte med pesto.
Denne retten har 162,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rolfs rause Bacalao.Rolfs rause Bacalao.
Denne retten har 78,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bacalao 6.Bacalao 6.
Denne retten har 119,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Baccalà con sedano.Baccalà con sedano.
Denne retten har 100,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stoccafisso alla provenzale.Stoccafisso alla provenzale.
Denne retten har 138,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bacalao til påske.Bacalao til påske.
Denne retten har 119,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjetils beste bacalao.Kjetils beste bacalao.
Denne retten har 106,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Spansk klippfisk gryte, fra Baskerland.Spansk klippfisk gryte, fra Baskerland.
Denne retten har 79,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klippfisk med ris.Klippfisk med ris.
Denne retten har 312,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krydret klippfisk- og blåskjellgryte.Krydret klippfisk- og blåskjellgryte.
Denne retten har 177,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.