Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Klisterris med bananer




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
400gravdryppede, kortkornede ris skyllet i kaldt vann og utbløtt natten over
2,5dlkaffefløte
50grsukker

Karamelliserede bananer:

50grsmør
4stkbananer uten skrell og i skiver på langs
50grbrun farin
3sslimesaft


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Klisterris med bananer med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier148,16478,74Kcal
Protein1,835,91gram
Karbohydrat23,0474,45gram
Kostfiber0,672,16gram
Fett5,2617,00gram
Mettet fett3,3010,66gram
Salt0,070,24gram
Pris på oppskriftenKr 2,50Kr 8,08Kroner
Hele oppskriften veier1 293 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Gjør en dampkurv i bambus klar med et musselin- eller osteklede i, tilsett risene (en dampkoker i metal eller en sil kan også bruke).
Sett dampkurven ovenpå en gryte med småkokende vann, legg lokk på og la koke i 40-45 minutter, til risene er møre. Løft risene opp med en gaffel og hell dem over i gryte.

Rør fløte og sukker i risene og kok ved meget lav varme under jevnlig omrøring i 15-20 minutter, til væsken er absorberet. Ta gryten av platen, sett den til side, men hold den varm.

Karamelliserede bananer:
Smelt smøret i en gryte ved middel varme. Tilsett bananer og sauter dem gyldne, mens de hyppig vendes, i 3-4 minutter. Tilsett brun farin og stek videre, til farinen er smeltet, og det dannes en sirupsagtig konsistens. Drypp limesaft over bananene og server dem øyeblikkligt sammen med risene.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 21406)
Kategori: Iskrem/sorbet
Land: Thailand

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.