Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Koking av bønner og linser




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Til 6 dl kokte bønner eller linser kan du regne:
3dlbønner eller linser
6dlvann
1tssalt
1stk liteløk)
1stklaurbærblad)
0,5tsmargarin)


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Koking av bønner og linser med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier62,75129,75Kcal
Protein4,098,46gram
Karbohydrat8,6017,78gram
Kostfiber3,166,53gram
Fett0,631,30gram
Mettet fett0,110,23gram
Salt0,851,76gram
Pris på oppskriftenKr 1,10Kr 2,27Kroner
Hele oppskriften veier827 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Koketid for bønner
: Bløtlagte: 45-60 minutt
Uten bløtlegging: 80-90 minutt

Koketid for linser:
Grønne, Bløtlagte: 20 minutt
Uten bløtlegging: 30-40 minutt
Røde og gule: 10 minutt (de skal ikke bløtlegges)
Koketidene varierer for ulike typer bønner og linser. Les på pakken.
Friske belgfrukter koker du som grønnsaker.

Slik gjør du:
1 Skyll bønnene eller linsene svært godt. Ta bort alle som er misfarget.
2 Belgfrukter blir best dersom vi bløtlegg de før vi koker de.

Slik bløtlegg du:
Legg bønnene eller linsene i en bolle.
Hell på så mye vann at det dekker de.
Tilsett salt - 1 ms per liter vatn.
La det stå over natta.
Slå ut bløtleggingsvatnet.

3 Kok opp vann og salt.
4 Imens skreller du løken og skjærer han i biter.
5 Legg bønner eller linser, løk og krydder i vannet.
6 Kok på svak varme under lokk til bønnene eller linsene er myke.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 3379)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.