Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Koking av egg




Ingredienser

Egg
Vann


Annonse


Fremgangsmåte:

Koketider for egg
Bløtkokt 3-5 minutter
”Smilende” 6-8 minutter
Hardkokt 8-10 minutter

Slik får du det perfekte kokte egg

Egg kokes i vann og det beste er å bruke egg som har romstemperatur. Det får man med å ta de ut av kjøleskapet dagen før, men det går greit med kalde egg også. Men siden egg har lett for å sprekke når man legger de i vannet, er det lurt å lage ett lite hull med en nål i den butte enden av egget.

Kok opp vann i en kjele og trekk kjelen til side mens eggene legges forsiktig opp i kokevannet uten at de støter mot bunnen av kjelen. For at eggene skal bli perfekte er det viktig at man følger med på klokka.

For at alle skal få et perfekt egg må eggene tas opp av det kokende vannet etter hvert. Skyll egget under rennende, kaldt vann for at kokeprosessen ikke skal fortsette inne i egget.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12270)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.