Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Koking av høns



Koking av høns oppskrift.
Fotograf: Kylling.no

Ingredienser

1 høne (eller gjerne flere)
kokende vann til det såvidt dekker
1 ts salt pr. liter vann
litt oppdelt gulrot, purre, sellerirot og løk
laurbærblad
noen hele pepperkorn


Annonse


Fremgangsmåte:

Du kan med fordel koke flere høns i en stor kjele når du først er i gang. Renset, kokt hønsekjøtt er fint å fryse i passende porsjoner, så har du et flott råstoff til mang en god middag.

Del hønene i to på denne måten: Bruk en spiss kniv som stikkes gjennom brystbenet og presses ned på hver side. Brett høna godt ut slik at det knekker langs ryggbena. Klipp eller skjær over, slik at du får to halvparter. Legg dem så i en stor kasserolle med kokende, lettsaltet vann (1 ts salt pr. l. vann). Hønene skal ikke fosskoke, men vare trekke ved 80-85 °C. Det vil si at det skal være såvidt bevegelse i vannet uten at det koker. For å få god smak på kraften, kan du ha like deler gulrot, purre, sellerirot og løk - alt grovt oppdelt. Et par laurbærblader setter også god smak. Koketiden er ca. 2 timer.

Hønene er ferdig kokt når kjøttet løsner fra bena. Ta opp hønene fra kraften og avkjøl noe. Rens så kjøttet for skinn og ben. Sil kraften - den er basis til all verdens forskjellige supper!

Mer info

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
(Intern: 182)
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Koking av høns.Koking av høns.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.