Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Koking av høns 2




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkhøns, evt flere
1 ts salt pr. liter vann
1stk litelaurbærblad
Ca 5,5stknelliker, hele
pepperkorn
allehånde
suppekvast


Annonse


Næringsdeklarasjon for Koking av høns 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier141,07317,97Kcal
Protein20,9747,27gram
Karbohydrat0,070,16gram
Kostfiber0,060,14gram
Fett6,3114,22gram
Mettet fett1,403,16gram
Salt0,130,29gram
Pris på oppskriftenKr 4,92Kr 11,09Kroner
Hele oppskriften veier902 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Del høns i to eller fire. Kok opp vann. Legg kjøttet i. Vannet skal knapt dekke. Tilsett salt, krydder og suppekvast. La kjøttet trekke under lokk i ca. 2 timer til kjøttet er mørt. Ta opp kjøttet og plukk kjøttet fra skroget. Fjern også skinnet. Ben og skinn kan legges tilbake i kraften og koke videre i 15-20 minutter til en god kraft. Sil kraften. Når kraften er avkjølt, vil det være et fettlag øverst. Det kan brukes til steking, i sauser og supper. Det kokte hønsekjøttet er omtrent fettfritt og kan brukes i varme retter og i salater.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12084)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.