Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kokt ørret med gressløksaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgpoteter,
4stk liteporsjonsørreter
Ca 7dlvann,
1sssalt
10stkhel pepper
1stklaubærblad,
4stkgulrøtter, grovrevne
1tsMargarin
0,5dlvann,
litt salt

Saus:

3ssMargarin
2,5sshvetemel,
4dlmelk,
0,5tssalt
1krmpepper
1stksitron, skallet revet
2sssitronsaft
1dlfløte,
4sshakket gressløk


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Melk
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kokt ørret med gressløksaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier88,45678,79Kcal
Protein4,3933,69gram
Karbohydrat6,0046,05gram
Kostfiber0,816,22gram
Fett5,0338,60gram
Mettet fett1,6512,66gram
Salt0,836,34gram
Pris på oppskriftenKr 3,85Kr 29,55Kroner
Hele oppskriften veier3 070 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrell og kok potetene. Rens og vask fisken godt. legg den i en romslig kjele, helst på rist. Hell på vannet og tilsett saltet og krydderne. Vannet skal bare såvidt dekke fisken. Kok opp og la deretter fisken trekke - ikke koke - i 15 - 20 minutter.

Lag en hvit saus ved å smelte margarin i en kjele. Tilsett melet og bland godt. Visp mens melken tilsettes, litt om gangen. La sausen koke noen minutter før den smakes til med salt, pepper, sitronskall, sitronsaft, fløte og gressløk. Kok de grovrevne gulrøttene etpar minutter i vann tilsatt margarin og salt.

Server fisken nykokt og varm sammen med sausen, potetene og gulrøttene.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Egil Bratnes hjemmeside
(Intern: 19717)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Ørretfilét i urtesaus.Ørretfilét i urtesaus.
Denne retten har 167,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Japansk nabe med ørret.Japansk nabe med ørret.
Denne retten har 44,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt ørretfilet med agurk- og eplesalat.Kokt ørretfilet med agurk- og eplesalat.
Denne retten har 51,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.