Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kokt & sprengt kalvetunge med spinatkrem og vaktelspeilegg




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
18skive(r)kokt og sprengt kalvetunge tyntskåret
250grricotta, avdryppet
500grfrisk spinat renset plukket og dampet
1feddhvitløk
muskatnøtt
1dashpepper fra kvern
6stkvaktelegg


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kokt & sprengt kalvetunge med spinatkrem og vaktelspeilegg med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier89,44173,99Kcal
Protein9,8219,10gram
Karbohydrat1,603,11gram
Kostfiber0,911,77gram
Fett4,669,07gram
Mettet fett2,434,73gram
Salt0,250,49gram
Pris på oppskriftenKr 18,03Kr 35,07Kroner
Hele oppskriften veier1 167 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Hell ricotta, spinat og hvitløk i en blender eller foodprocessor og blend det til en kremt grønlig masse.

Smak til med pepper og salt samt muskatnøtt etter smak.

Speil vakteleggene ved medium varme ca. et min. på en teflonpanne eller en blinispanne.

Anrett tre skiver kalvetunge i en vifte midt på en tallerken. Hell en teskjefulll spinatkrem på, og legg vaktelspeilegget på siden. Pynt evt. av med små finplukkede salater i forskjellige farver.

Tips:
Skallet på vaktelspeileggene er ofte bløte, så hvis du forsiktig prikker hull med en liten urtekniv, går det litt lettere. Er det første gang du prøver, så ha et par ekstra egg i reserve. Eggene kan med fordel også pocheres .

Vær forsiktig med muskatnøtten, da kremen skal være mild og blid i smaken og spinaten gjerne må tre frem

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 20243)
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Carpaccio med vintersalat.Carpaccio med vintersalat.
Denne retten har 227,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 24,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Carpaccio med artisjokker og olivenkrutonger.Carpaccio med artisjokker og olivenkrutonger.
Denne retten har 149,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Portvinsgravet kalvefilet.Portvinsgravet kalvefilet.
Denne retten har 112,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 22,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.