Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kokt gjørs med eggesaus




Ingredienser

4 porsjoner

500-600 g skrapet gjørs i skiver eller filet uten skinn
2-3 laurbærblad
4-5 hvitpepperkorn
grovt havsalt
persille
1 kvast timian
1 liten purre
1-2 gulrøtter
Eggesaus:
3 hardkokte egg
4 dl melk
50 g hvetemel
60 g smør
10 persillestilker
poteter til servering


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Fremgangsmåte:

Legg grønnsakene og krydderet i vann og kok en stund. Ta kjelen av varmen og tilsett gjørsskivene. Blir det brukt fileter, skal disse skjæres i tykke skiver. La fiskestykkene ligge i den varme kraften i 10-20 minutter avhengig av tykkelsen. Ta stykkene opp og server dem med poteter, eggesaus og eventuelt smeltet smør.

Lag eggesaus: Smelt smøret i en kjele. Tilsett melet og brun det litt under stadig omrøring. Hell i den varme melken, litt om gangen, mens det hele tiden røres godt. La det koke i 10-15 minutter. Tilsett de finhakkede eggene og finhakket persille.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11938)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.