Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kokt gjedde med pepperrot




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2litervann + 1 1/2 ss salt
0,5stk liteløk i skiver
1stklaurbærblad
10stkallehånde, hel
1,5kgrenset, skrapt gjedde
dill
sitron

Saus:

60grsmør
5sshvetemel
7dlsilt fiskekraft fra gjeddekokingen
0,5dlfløte
litt salt
nymalt pepper
1,5ssnyrevet pepperrot


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kokt gjedde med pepperrot med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier49,41435,41Kcal
Protein7,4265,39gram
Karbohydrat0,907,93gram
Kostfiber0,100,88gram
Fett1,7715,60gram
Mettet fett1,049,16gram
Salt0,121,03gram
Pris på oppskriftenKr 5,50Kr 48,47Kroner
Hele oppskriften veier4 406 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok opp vann, salt, løk og krydder til fisken og la det småkoke 5 minutter.

Skyll fisken raskt inni med kaldt vann og skrap bort de brunrøde restene av blodranden. Skjær gjedden i store stykker, 6-7 cm brede, med en skarp kniv.

Forbered gjerne kokekraft og fisk, men vent med å koke gjedden til rett før servering.

Legg fiskestykkene i den kokende kraften og la dem trekke sakte under tettsittende lokk i 6-8 minutter. Løft kjelen over på en trefjøl og la den stå der med lokket på i ca. 3 minutter.

Ta straks opp fiskestykkene med en hullsleiv og legg dem på et stort fat eller i et lokkefat og dekk godt til med folie slik at fisken holder seg varm mens du lager sausen.

Sil kokekraften og bruk den til sausen. Smelt smøret i en kjele, rør i hvetemel og spe med den varme kraften og eventuelt kremfløte litt om gangen. Visp sausen glatt og la den koke sakte et par minutter. Salt og pepre lett og ha i revet pepperrot etter smak. Hell sausen opp i et sausenebb eller en mugge.

Pynt den kokte gjedden med tynne sitronskiver og rikelig med dillkvister. Server den straks med kokte poteter, sausen og evt. litt revet pepperrot i en skål.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11799)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.