Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kokt harr




Ingredienser

4 porsjoner

1,2 kg harr
6 dl vann
3 ts salt
1 stor gulrot
1/2 purre
1/2 løk
2 laurbærblad
1 liten kvast timian
10 pepperkorn
8 mellomstore poteter
hakket persille


Annonse


Fremgangsmåte:

Rens harren og skrap den ren for skjell. Kutt den i 3-4 cm tykke skiver. Kok opp vann, krydder og salt. Legg i harren sammen med gulrot, purre og løk i skiver. La alt trekke i 10 minutter.

Skrell potetene, del dem i båter og kok dem så vidt møre i lettsaltet vann. Ta harren ut av kokevannet. Fjern skinn og bein forsiktig, uten at skivene går i stykker. Fordel fiskeskivene sammen med potetene i 4 dype tallerkener. Øs over kokevannet sammen med grønnsakene. Plukk ut det tørre krydderet. Dryss over rikelig med hakket persille.

Server med flatbrød eller brød og smør.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11858)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.