Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kokt hjortekjøtt med pepperrotsaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,5kghjortekjøtt med ben, f.eks høyrygg, bog, bibringe
vann
1 1/2 ts salt pr. liter vann
1stkgulrot
1stkløk eller 1 liten purre
1stklaurbærblad
10stkhvite eller svarte pepperkorn

Ekstra grønnsaker:

500grgulrøtter
2stkpurrer

Saus:

3,5sshvetemel
1dlmelk
6dlkraft
Ca 1,5sspepperrot, revet


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kokt hjortekjøtt med pepperrotsaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier62,13336,49Kcal
Protein10,6557,68gram
Karbohydrat2,6614,41gram
Kostfiber0,894,82gram
Fett0,794,28gram
Mettet fett0,301,62gram
Salt0,301,61gram
Pris på oppskriftenKr 10,93Kr 59,20Kroner
Hele oppskriften veier3 250 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Legg kjøttet i et kokekar. Mål opp og hell på kaldt vann til det dekker kjøttet. Ta opp kjøttet. Kok opp vannet. Sett eventuelt et kjøttermometer i kjøttstykket. Legg i kjøttet, tilsett salt, skrellet gulrot og løk eller purre, laurbærblad og pepperkorn. Kok op og la kjøttet trekke under lokk til termometeret viser 85-90 C, eller til kjøttet så vidt kan løsnes fra bena. Koketid 75-120 minutter, lengst tid for bibringe. Ta kokekaret av varmen og la det stå med lokket på i 15-20 minutter.

Lag i mellomtiden i stand de ekstra grønnsakene. Skrell og skjær gulrøttene i skiver, skyll og skjær purren i biter. Kok grønnsakene for seg i litt av kjøttkraften, 10-15 minutter, til de er så vidt møre. Legg først i gulrøttene, kok purren i ca 5 minutter.

Ta opp kjøttet og hold det varmt. Sil kraften. Lag sausen:

Visp ut melet med melken i et kokekar. Hell i kraften, kok opp under omrøring og la sausen koke i 3-5 minutter. Smak til sausen med revet pepperrot.

Skjær kjøttet i skiver. Anrett det på fat sammen med gulrøtter og purre. Server med kokte poteter, sausen og reven pepperrot i en skål.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10019)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.