Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kokt hummer



Kokt hummer oppskrift.
Fotograf: Knut Pettersen
Kjøttet i norsk hummer er saftig, velsmakende og delikat. Aller best resultat får du om du kjøper levende hummer og koker den selv eller selvfølgelig fisker den selv. Den må være levende

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkhummer
vann
50 gr salt per liter vann


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kokt hummer med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier85,30234,58Kcal
Protein18,8051,70gram
Karbohydrat0,501,38gram
Kostfiber0,000,00gram
Fett0,902,48gram
Mettet fett0,180,50gram
Salt0,742,04gram
Pris på oppskriftenKr 32,24Kr 88,66Kroner
Hele oppskriften veier550 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Avlivning av hummer. Om en ikke vil legge levende hummer i kokende vann, så avliv den ved å kløyve hodet med en stor kniv. Sett kniven midt på hodet i krysset i skallet og del hodet fremover i en jevn bevegelse.

1. Kok opp rikelig med vann tilsatt salt, dvs en stor gryte. Evt bruk sjøvann.
2. Legg hummerne i det fosskokende vannet og la vannet igjen få et oppkok. Deretter skal hummeren kun trekke med noen små bobler i vannet.
3. Koketiden avhenger av størrelsen, men en tommelfingerregel er at en hummer på 500 gram skal trekke i 12 minutter. Er hummeren større 500 gram, regner du 2 minutter ekstra per 100 gram. Men vi pleier å beregne 20 minutter alt i alt fra den legges i vannet på en vanlig hummer størrelse på 6-700 gr.
4. Når hummerne er ferdig kokt ta dem ut og avkjøl med ryggsiden ned, de kan gjerne ligge kaldt over natten..
5. Når de er avkjølte, så legger vi hummerne med ryggen opp, men noen gjør det omvendt. Kjør en stor kniv helt gjennom bak hodet og del den helt bak til halen, samt frem til mellom klørne. Brett hummeren fra hverandre. Ta ut paven(magesekken) som ligger som en blære sammen med noe annet rask bak øynene. Fjern også tarmen (den mørke strengen) som ligger langs ryggen på halen, men det er mest for syns skyld.

PS:
Har du fått tak i hummer med mye rogn, bør du beregne noen minutter mer i koketid.

Tips:
Server hummeren naturell med majones, sitron og loff.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Kjetil Pettersen
(Intern: 29565)
Tilberedningstid: 40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kokt hummer.Kokt hummer.
Denne retten har 85,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 32,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skalldyr til fest.Skalldyr til fest.
Denne retten har 74,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 22,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hummer naturell.Hummer naturell.
Denne retten har 85,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 32,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Asiatisk hummer med stekt ris.Asiatisk hummer med stekt ris.
Denne retten har 166,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hummer naturell kokt.Hummer naturell kokt.
Denne retten har 129,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.