Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!

Kokt krabbe

     Oppskriften er lett å tilberede Lett Oppskriften har fått 3 poeng. 3 poeng (av max 6) i snitt fra 1 lesere
Oppskriften har hatt 11031 lesere! 11031 lesere
Liker du oppskriften og utregningene?
Del oppskriften på disse mediene:
Kokt krabbe har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 gr og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 35,27 Kcal ......Protein: 7,49 gram ......Fett: 0,59 gram ......Mettet fett: 0,1 gram
Karbohydrater: 0 gram ......Kostfiber: 0 gram .....Natrium: 918,97 mg .......Pris: 6,06 .- kr

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
4stkkrabber
2litervann
0,5dlsalt
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Anbefalt vin


Fremgangsmåte:

Kontroller at skaldyrene er levende. Skyll dem i kaldt vann. Bind opp klørne med ståltråd eller gummistrikk. Kok opp vann og salt. Legg i et skalldyr om gangen med hodet først i det kokende vannet. Kok opp vannet på nytt. Legg i det andre. De skal dekkes av vannet.

Kok skalldyrene under lokk i ca 20 minutter. Avkjøl skalldyrene i kokevannet så raskt som mulig. Del skalldyrene før servering slik:

Legg krabben med ryggsiden ned. Brekk av halen og brekk opp fotstøet. Del det eventuelt i to. Brekk den lille tappen som sitter mellom øynene, da følger paven (magesekken) med. Fjern så gjellene i fotstøet. Knekk klørne forsiktig med en nøtteknekker eller sett dem på kant og knekk dem med en hammer.

Serveres med ristet brød, Gravlakssaus (se egen oppskrift), majones eller eddik og pepper.


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 35,27269,6013,5 %
Fett: 0,594,51 gr6,4 %Fett15,05 %
Protein: 7,4957,25 gr114,5 %Protein84,94 %
Karbo: 0,000,00 gr0,0 %Karbo0 %
Fiber: 0,000,00 gr0,0 %
Mettet fett: 0,100,76 gr3,8 %
Salt: 2,3017,56 gr351,2 %
Hele oppskriften veier 3057,5 gr totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.6,06 .-
Pris 4 porsjonerKr. 185,28 .-Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 46,32.-Vis fullt næringsinnhold



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Krabbefest hos oss.Les mer om Risotto med krabbe hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:7902



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen