Kokt krabbe


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
4stkkrabber
2litervann
0,5dlsalt


Fremgangsmåte:

Kontroller at skaldyrene er levende. Skyll dem i kaldt vann. Bind opp klørne med ståltråd eller gummistrikk. Kok opp vann og salt. Legg i et skalldyr om gangen med hodet først i det kokende vannet. Kok opp vannet på nytt. Legg i det andre. De skal dekkes av vannet.

Kok skalldyrene under lokk i ca 20 minutter. Avkjøl skalldyrene i kokevannet så raskt som mulig. Del skalldyrene før servering slik:

Legg krabben med ryggsiden ned. Brekk av halen og brekk opp fotstøet. Del det eventuelt i to. Brekk den lille tappen som sitter mellom øynene, da følger paven (magesekken) med. Fjern så gjellene i fotstøet. Knekk klørne forsiktig med en nøtteknekker eller sett dem på kant og knekk dem med en hammer.

Serveres med ristet brød, Gravlakssaus (se egen oppskrift), majones eller eddik og pepper.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 7902)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 35,27 Kcal
Protein 7,49 g
Fett 0,59 g
Karbo 0 g
Pris 6,06.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!