Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Kokt krabbe

     Oppskriften er lett å tilberede Lett Oppskriften har fått 3 poeng. 3 poeng (av max 6) i snitt fra 1 lesere
Verdier pr 100 gram: Pris: Kr 6,41 Kcal: 35,27 Fett: 0,59 gr Protein: 7,49 gr Karbo: 0,00 gr
Mettet fett: 0,10 gr Kostfiber: 0,00 gr Salt av natrium: 2,30 gr
Oppskriften har hatt 10473 lesere! 10473 lesere

Ingredienser

Porsjoner
4stkkrabber
2litervann
0,5dlsalt
Annonse

Utregnet energiprosent av totalt kcal

Karbohydrater0 prosent
Protein84,94 prosent
Fett15,05 prosent

Totalpris for 4 porsjoner

Kr 195,99

Pris pr porsjon

Kr 49,00
Forklaring på prissystemet
Forklaring på næringsinnhold
Vis fullt næringsinnhold

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Anbefalt vin





Fremgangsmåte:

Kontroller at skaldyrene er levende. Skyll dem i kaldt vann. Bind opp klørne med ståltråd eller gummistrikk. Kok opp vann og salt. Legg i et skalldyr om gangen med hodet først i det kokende vannet. Kok opp vannet på nytt. Legg i det andre. De skal dekkes av vannet.

Kok skalldyrene under lokk i ca 20 minutter. Avkjøl skalldyrene i kokevannet så raskt som mulig. Del skalldyrene før servering slik:

Legg krabben med ryggsiden ned. Brekk av halen og brekk opp fotstøet. Del det eventuelt i to. Brekk den lille tappen som sitter mellom øynene, da følger paven (magesekken) med. Fjern så gjellene i fotstøet. Knekk klørne forsiktig med en nøtteknekker eller sett dem på kant og knekk dem med en hammer.

Serveres med ristet brød, Gravlakssaus (se egen oppskrift), majones eller eddik og pepper.




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Norsk Kongekrabberisoni med safran hos oss.Les mer om Kongekrabbe med potetsalat og potetaïoli hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:7902



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen