Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kokt krabbe




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stkkrabber
2litervann
0,5dlsalt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kokt krabbe med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier35,27269,60Kcal
Protein7,4957,25gram
Karbohydrat0,000,00gram
Kostfiber0,000,00gram
Fett0,594,51gram
Mettet fett0,100,76gram
Salt2,3017,56gram
Pris på oppskriftenKr 6,06Kr 46,32Kroner
Hele oppskriften veier3 058 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kontroller at skaldyrene er levende. Skyll dem i kaldt vann. Bind opp klørne med ståltråd eller gummistrikk. Kok opp vann og salt. Legg i et skalldyr om gangen med hodet først i det kokende vannet. Kok opp vannet på nytt. Legg i det andre. De skal dekkes av vannet.

Kok skalldyrene under lokk i ca 20 minutter. Avkjøl skalldyrene i kokevannet så raskt som mulig. Del skalldyrene før servering slik:

Legg krabben med ryggsiden ned. Brekk av halen og brekk opp fotstøet. Del det eventuelt i to. Brekk den lille tappen som sitter mellom øynene, da følger paven (magesekken) med. Fjern så gjellene i fotstøet. Knekk klørne forsiktig med en nøtteknekker eller sett dem på kant og knekk dem med en hammer.

Serveres med ristet brød, Gravlakssaus (se egen oppskrift), majones eller eddik og pepper.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7902)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Krabbefest.Krabbefest.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Norsk Kongekrabberisoni med safran.Norsk Kongekrabberisoni med safran.
Denne retten har 121,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kongekrabbe med potetsalat og potetaïoli.Kongekrabbe med potetsalat og potetaïoli.
Denne retten har 127,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Risotto med krabbe.Risotto med krabbe.
Denne retten har 169,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Snøkrabbe naturell med tomatsalsa.Snøkrabbe naturell med tomatsalsa.
Denne retten har 121,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.