Kokt kveite med agurksalat

Bilde av Kokt kveite med agurksalat.
Fotograf: Matprat.no

Kveite tilberedt på tradisjonelt vis smaker fantastisk og er for mange et fast innslag på julemenyen. Enkelt å få til og smaker himmelsk.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
800grkveite i skiver (à 200 gram)
2litervann
1dlsalt
1sseddik, 7 %

AGURKSALAT:

1stkslangeagurk
2ssvann
1sssukker
2sseddik, 7 %
0,5tssalt
0,25tsmalt hvit pepper

SANDEFJORDSMØR:

200grsmør , i terninger
2dlkremfløte
1ssfrisk kruspersille , hakket
1sssitronsaft
0,5tssalt
0,25tsmalt hvit pepper
600grpotet


Fremgangsmåte:

1. Sett over potetene til koking.
2. Bland sammen vann, eddik, sukker, salt og pepper. Skjær agurk med ostehøvel og legg skivene i laken.
3. Kok opp kremfløten og kok den inn til litt under halvparten. Ta gryten av varmen og pisk inn smørterninger, litt etter litt. Tilsett hakket persille og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
4. Kok opp vann i en vid kjele. Tilsett salt og eddik. Legg i fisken og la den trekke i ca. 10 minutter. Det skal ikke koke. Den er ferdig når beinet lett slipper fisken.

Tips:
Agurksalaten blir ekstra god om du lager den et par timer før du skal spise


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Matprat.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 30768)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Kokt/dampet

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 85,09 Kcal
Protein 3,52 g
Fett 6,57 g
Karbo 2,82 g
Pris 4,87.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!