Kokt laks med agurksalat og sandefjordsmør

Bilde av Kokt laks med agurksalat og sandefjordsmør.
Fotograf: Matprat.no

Kokt laks er en rotekte norsk middagsklassiker. Retten er festmat og har blitt selve middagsbordets symbol for 17. mai i Norge. Med fiskeskivens vakre korallrøde farge blir den også en fryd for øyet der den ligger side om side med agurksalat, poteter og gyllent sandefjordsmør.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
800grlaks i skiver
2litervann
6sssalt
2tshel pepper .

AGURKSALAT:

1stkslangeagurk
2ssvann
1sssukker
2sseddik, 7 %
0,5tssalt
0,25tsmalt hvit pepper .

SANDEFJORDSMØR:

200grkaldt smør i terninger
2dlkremfløte
1sshakket frisk kruspersille
1sssitronsaft
0,5tssalt
0,25tsmalt hvit pepper .
600grpotet


Fremgangsmåte:

1. Sett over potetene til koking.
2. Bland sammen vann, eddik, sukker, salt og pepper. Skjær agurk med ostehøvel og legg skivene i laken.
3. Kok opp kremfløte og la den koke inn til litt under halvparten. Ta gryten av varmen og pisk inn smørterninger, litt etter litt. Tilsett hakket persille og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
4. Kok opp vann i en vid kjele. Tilsett salt og pepperkorn. Legg i fisken og la den trekke i ca. 10 minutter. Det skal ikke koke. Den er ferdig når beinet lett slipper fisken.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Matprat.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 31395)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 103,82 Kcal
Protein 4,08 g
Fett 8,38 g
Karbo 2,86 g
Pris 3,02.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!