Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kokt lettsaltet elgtunge




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgelgtunge ca 1 kg

Saltlake:

1,5litervann
1,5dlsalt
2sssukker
10stkpepperkorn, knuste
5stkeinerbær, knusteIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2stklaurbærblad

Koking:

kaldt vann
1stk litegulrot
1stk liteløk eller 1/4 purreløk
5stkhel hvit pepper
5stkhel pepper
1stklaurbærblad
6porsjon(er)poteter
1pose(r)soppsaus


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kokt lettsaltet elgtunge med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier55,13381,10Kcal
Protein6,0241,61gram
Karbohydrat5,4137,40gram
Kostfiber0,523,59gram
Fett0,936,43gram
Mettet fett0,261,80gram
Salt4,1728,85gram
Pris på oppskriftenKr 7,38Kr 51,02Kroner
Hele oppskriften veier4 148 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skyll tungen og stikk med en nål rundt hele.

Bland alle ingrediensene til saltlaken og rør til salt og sukker er oppløst. Legg i tungen og sett den kaldt 1 døgn.

Ta så opp tungen som skylles og legges trangt i en kjele. Hell over vann til det dekker hele tungen. Kok opp på svak varme og skum av. Tilsett vaskede og rensede grønnsaker og krydder.

Kok opp under lokk på svak varme til tungen er mør. Den er ferdig når en stekenål lett går gjennom den tykkeste delen. Beregn ca 2 1/2 time.

Ta opp den ferdigkokte tungen og skyll den raskt i kaldt vann. Skjær et snitt i skinnet på undersiden ved tungespissen og dra av skinnet. Skal tungen serveres kald legges den tilbake i kraften.

Skjær tungen i tynne skiver. Serveres med potetmos eller kokte poteter, kokte grønnsaker, soppsaus eller tomatsaus til varm tunge.

Kald tunge med rømme eller dréme fraîche tilsatt pepperrot eller sennep, kokte poteter og salat.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9951)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Surstek av elg til jul.Surstek av elg til jul.
Denne retten har 74,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Elgkjøttkaker med rosenkål og steinsopp.Elgkjøttkaker med rosenkål og steinsopp.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.