Kokt lettsaltet og røkt lammelår

Kokt lettsaltet og røkt lammelår.
Fotograf: Knut Pettersen

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1stklettsaltet lammelår
2sssmør
2tshvetemel
3dlkremfløte
300grusaltet smør

Fremgangsmåte:

Forvarm stekovnen til 125 C. Pakk lammelåret i aluminiumsfolie. Sett et steketermometer i den tykkeste delen, og plasser låret i ovnen til temperaturen viser 71-74 C. Beregn ca 3 - 3 1/2 timer i ovnen.

Skjær lammelåret i tynne skiver på tvers av kjøttfibrene. Smelt smøret og rør inn melet. Spe med kremfløten og la det koke opp. Trekk sausen av varmen, og rør inn smøret, litt etter litt. Sausen må ikke få koke under eller etter denne tilsettingen.

Kålrotpuré og kokte poteter serveres til

Tjenester

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 321,44 Kcal
Protein 19,84 g
Fett 26,58 g
Karbo 0,71 g
Pris 12,75.- kr

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 11861 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3,8 poeng totalt (av max 6) fra 8 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 10287)

Ekstra info

Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse Oppskriften er middels vanskelig å tilberede



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!