Aktuelt akkurat nå!
Rabarbra...Sommermat...Asparges...
Liker du denne oppskriften? Del den med andre!

Kokt lettsaltet og røkt lammelår

Bilde av Kokt lettsaltet og røkt lammelår.
Fotograf: Knut Pettersen

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1stklettsaltet lammelår
2sssmør
2tshvetemel
3dlkremfløte
300grusaltet smør

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 333,95 Kcal
Protein 19,84 g
Fett 27,97 g
Karbo 0,71 g
Pris 12,75.- kr

Fremgangsmåten:

Forvarm stekovnen til 125 C. Pakk lammelåret i aluminiumsfolie. Sett et steketermometer i den tykkeste delen, og plasser låret i ovnen til temperaturen viser 71-74 C. Beregn ca 3 - 3 1/2 timer i ovnen.

Skjær lammelåret i tynne skiver på tvers av kjøttfibrene. Smelt smøret og rør inn melet. Spe med kremfløten og la det koke opp. Trekk sausen av varmen, og rør inn smøret, litt etter litt. Sausen må ikke få koke under eller etter denne tilsettingen.

Kålrotpuré og kokte poteter serveres til



Tjenester








Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Ekstra info

Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 15104 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3,9 poeng totalt (av max 6) fra 9 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 10287)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!