Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kokt og ovnsbakt fenalår med nykålstuing og kokte poteter



Kokt og ovnsbakt fenalår med nykålstuing og kokte poteter oppskrift.
Fotograf: Matprat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkfenalår (ca 1,5 kg)
2stklaurbærblad
2sshel pepper
1stkløk i båter
4stktomater, soltørkede (kan utelates)

Sommerkålstuing

6 porsjoner
1stksommerkål
6stkgrønne asparges
6stk liteneper
2sssmør
1ssolivenolje
1begerseterrømme
1dlkremfløte
1tssalt
Ca 1,5tspepper sort, nykvernet
Ca 3,5sslimesaft


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kokt og ovnsbakt fenalår med nykålstuing og kokte poteter med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier185,47901,79Kcal
Protein12,2459,51gram
Karbohydrat3,1015,07gram
Kostfiber1,266,13gram
Fett13,5165,69gram
Mettet fett6,7732,92gram
Salt3,7018,01gram
Pris på oppskriftenKr 18,49Kr 89,90Kroner
Hele oppskriften veier2 917 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Sag av øverste delen av knoken/skanken på fenalåret. Legg låret i vann og la det stå på et kjølig sted 4-5 døgn, avhengig av størrelsen. Skift gjerne vann 2-3 ganger i løpet av utvanningstiden.
Legg fenalåret i kaldt vann, sammen med laurbær, pepper, løk og tomater. Kok opp, skum av og la det hele småkoke i ca 4 timer til kjøttet løsner fra benet.
Ta fenalåret ut av kokevannet, og avkjøl litt. Fjern isbeinet og lårbeinet. Del fenalåret i to på langs i kuttet der lårbeinet var. Sett fenalåret i ovnen, på ca. 225 „C, og la det steke til det får en gyllen og fin stekeskorpe Steketid: 20-25 minutter.

Sommerkålstuing
Rens og snitt kålen. Skrell aspargesen og skjær den i ca 2 cm-store stykker. Rens og del nepene i båter.
Fres kålen i smør og olivenolje. Ha så i asparges og nepe, tilsett rømme og fløte. Kok opp og smak til med salt, pepper og limesaft. La det hele småkoke ca. 2 minutter.

Server med gode kokte nypoteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 20865)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kokt og ovnsbakt fenalår med nykålstuing og kokte poteter.Kokt og ovnsbakt fenalår med nykålstuing og k.
Denne retten har 185,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.