Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Kokt røkt svinekam

Oppskriften tar ca 60 min + å lage 60 min +     Oppskriften er lett å tilberede Lett Oppskriften har fått 3,9 poeng. 3,9 poeng (av max 6) i snitt fra 26 lesere
Oppskriften har hatt 66663 lesere! 66663 lesere
Kokt røkt svinekam har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 g og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 152,54 kcal ......Protein: 7,64 g ......Fett: 12,1 g ......Mettet fett: 4,53 g
Karbo: 3,13 g ......Kostfiber: 0,28 g .....Natrium: 647,68 mg .......Pris: 4,45 .- kr
Skriv ut!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1kgrøkt svinekam,
vann

Pepperrotsaus:

1,5sssmør,
3sshvetemel,
5dlkraft,
1ssrevet pepperrot,
1tseddik,
1tsfarin,
1stksyrlig eple
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Egil Bratnes hjemmeside
Fotograf: Knut Pettersen
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Anbefalt vin



Kokt røkt svinekam.
Svinekam får en og kjøpt ferdig stekt i butikken. Smakfullt kjøtt og veldig enkelt. Varier med andre grønnsaker, vi brukte rødkål. Denne er enkel og grei søndagsmiddag.

Fremgangsmåte:

Kok opp vannet og legg svinekammen i, med kjøttsiden opp. Vannet skal så vidt dekke kjøttet. Kok opp uten lokk og skum.

La kjøttet trekke under lokk på svak varme til det er gjennom kokt, 1 - 1 1/2 time. Vannet må ikke koke, da blir kjøttet tørt. Kjøtt som skal serveres kaldt, avkjøles i kraft.

Bruk kraften og lag en lys saus. Er den for salt, spes den med vann. Smak sausen til med pepperrot, surt og søtt. Like før servering tilsettes et finrevet eple.

Server røkt svinekam med kokte poteter og grønnsaker.

NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 152,54656,4232,8 %
Fett: 12,1052,07 g74,4 %Fett71,39 %
Protein: 7,6432,88 g65,8 %Protein20,03 %
Karbo: 3,1313,47 g4,5 %Karbo8,2 %
Fiber: 0,281,20 g4,0 %Fiber0,36 %
Mettet fett: 4,5319,49 g97,5 %
Salt: 1,626,97 g139,4 %
Hele oppskriften veier 1721,3 g totalt
Pris på oppskriften: Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.4,45
Pris 4 porsjonerKr. 76,60Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 19,15Vis fullt næringsinnhold for oppskriften
Forklaring på prissystemet!Forklaring på tallerkentjenesten!



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Skinke kokt i krydderbuljong hos oss.Les mer om Nakkekoteletter i smakfull saus hos oss.Les mer om Sommerskinke med primører hos oss.