Kokt røkt svinekam

Bilde av Kokt røkt svinekam.
Fotograf: Knut Pettersen

Svinekam får en og kjøpt ferdig stekt i butikken. Smakfullt kjøtt og veldig enkelt. Varier med andre grønnsaker, vi brukte rødkål. Denne er enkel og grei søndagsmiddag.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1kgrøkt svinekam,
vann

Pepperrotsaus:

1,5sssmør,
3sshvetemel,
5dlkraft,
1ssrevet pepperrot,
1tseddik,
1tsfarin,
1stksyrlig eple


Fremgangsmåte:

Kok opp vannet og legg svinekammen i, med kjøttsiden opp. Vannet skal så vidt dekke kjøttet. Kok opp uten lokk og skum.

La kjøttet trekke under lokk på svak varme til det er gjennom kokt, 1 - 1 1/2 time. Vannet må ikke koke, da blir kjøttet tørt. Kjøtt som skal serveres kaldt, avkjøles i kraft.

Bruk kraften og lag en lys saus. Er den for salt, spes den med vann. Smak sausen til med pepperrot, surt og søtt. Like før servering tilsettes et finrevet eple.

Server røkt svinekam med kokte poteter og grønnsaker.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Egil Bratnes hjemmeside
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 21495)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 152,54 Kcal
Protein 7,61 g
Fett 12,1 g
Karbo 3,16 g
Pris 4,45.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!