Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kokt reinkjøtt




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkreinsdyrhjerter
0,5helflaske(r)rødvin
Ca 15stkeinerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2stksaltede reinsdyrtunger
Ca 1,5kgreinsdyrbringe
1stkgulrot, persillestilker fra 1 bunt kruspersille
250grtørkede gule erter.


Annonse


Næringsdeklarasjon for Kokt reinkjøtt med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier139,52716,19Kcal
Protein17,3589,06gram
Karbohydrat3,6818,89gram
Kostfiber0,954,88gram
Fett5,1226,28gram
Mettet fett1,407,19gram
Alkohol1,06 %
Salt0,211,07gram
Pris på oppskriftenKr 17,15Kr 88,03Kroner
Hele oppskriften veier3 593 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Dette gjør du dagen før:
Reinsdyrhjertene vaskes godt under rennende vann. Skjær bort evt. grove årer. Legg hjertene i en smal bolle og hell på rødvin til den dekker. Knus einebærene lett og dryss oppi. Legg på et lett press så kjøttet hele tiden dekkes av vinen.

Kjøttet bør ligge i marinaden ca. 1 døgn. Legg ertene i bløt over natten. Reinsdyrhjertene skylles rene for marinade og legges i så mye kokende, lettsaltet vann at det dekker. 1 ts salt pr. l vann. Kok opp igjen og skum av.

Beregn at kjøttet skal trekke like under kokepunktet ca. 2 timer, kanskje lenger. Tungene legges i rikelig kokende, usaltet vann. La dem trekke ca. 2 timer eller til en tykk nål går lett gjennom den tykkeste delen. Ta tungene opp og skyll under kaldt vann. Skrell og skrap den ytterste hinnen av mens tungen er varm. Legg den tilbake og hold den varm i kokevannet.

Benene i reinsdyrbringen knekkes så kjøttet etter koking lett kan skjæres i passe serveringsstykker. Legg kjøttet i lettsaltet vann som står kant i kant med kjøttet. Del gulroten i to og legg den sammen med persillestilkene. Kok opp og skum av.

Kjøttet skal trekke ca. 1 ½ time til det er mørt. Hell bløtevannet av ertene og kok dem med så mye nytt vann at de er nesten dekket. Uten salt. Koketid ca. 1 time. Smak til med salt, litt pepper og evt. ørlite timian.Skjær hjerter og tunger i skiver, og bringen i stykker.

Anrett på fat og Server ertestuingen og kokte poteter ved siden av. Som saus brukes Kraften fra bringen – uten noen jevning eller andre tilsetninger.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matsiden
(Intern: 2615)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Reinsdyr surstek.Reinsdyr surstek.
Denne retten har 99,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøtt, buljong og margbein.Kjøtt, buljong og margbein.
Denne retten har 44,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrkaker i viltsaus.Reinsdyrkaker i viltsaus.
Denne retten har 146,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Surstek av rein.Surstek av rein.
Denne retten har 79,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.