Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kokt salt sik med gulrotstuing




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgsik, helst én stor fisk
150grsalt, grovt
300grgulrøtter
30grsmør
40grhvetemel
4dlmelk
1dlfløte
1dashsalt
hvit pepper
muskat
200grflesk, lettsaltet


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kokt salt sik med gulrotstuing med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier121,77554,05Kcal
Protein9,6043,68gram
Karbohydrat3,8317,43gram
Kostfiber0,502,28gram
Fett7,4533,90gram
Mettet fett3,9117,79gram
Salt8,5839,02gram
Pris på oppskriftenKr 7,42Kr 33,76Kroner
Hele oppskriften veier1 820 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Legg siken på et passende fat, helst et glass- eller steintøyfat med kant, slik at laken som dannes ikke renner ut. Legg salt i bunnen av fatet, og strø resten over fisken. Dekk med plast og la den ligge i minst tre dager.

Legg den salte siken i vann 3-4 timer. Skift om nødvendig vannet. Del fisken i 4-5 cm stykker. Kok opp vann, og la fisken trekke i 15 minutter. Saltet fisk har mindre vanninnhold enn fersk, derfor blir tilberedningstiden lenger.

Skrell gulrøttene, og del dem i skiver eller terninger. Kok dem så vidt møre. Lag jevning av smør og mel. Spe med varm melk. Kok sausen et øyeblikk. Ha så i gulrøttene og fløten. Smak til med salt, pepper og muskat.

Skjær lettsaltet flesk i terninger. Stek det sprøtt, og dander over stuingen. Server med kokte poteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11939)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.