Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kokt tiur eller røye med suppe




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stk stortiur eller røy med innmat, ca 4 kg
1kglettsaltet flesk, i et stykke
vann
1dashsalt
1 suppekvast
1dashhel sort pepper
250grgulrøtter, i biter
250grsellerirot, i biter

Suppe:

120grMargarin
120grhvetemel
3literkraft av fugl og rotgrønnsaker
1dlkremfløte
1sseddik
1sssukker


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Selleri
Spor-av-melk
Spor-av-soya
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kokt tiur eller røye med suppe med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier114,651 427,62Kcal
Protein10,55131,37gram
Karbohydrat2,0325,28gram
Kostfiber0,263,24gram
Fett7,0988,28gram
Mettet fett2,3529,26gram
Salt0,8010,02gram
Pris på oppskriftenKr 12,26Kr 152,66Kroner
Hele oppskriften veier7 471 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bruk en tiur eller røy som ikke er helt ung. Vask fuglen og innmaten (unntatt leveren, som ikke skal brukes i denne oppskriften) før den legges sammen med flesket i kokende, usaltet vann. Kok opp og skum godt. Tilsett suppekvasten, pepper og rotgrønnsakene. Ta opp rotgrønnsakene, innmat, flesk og fugl etter hvert som det blir kokt. Selve fuglen tar ca 90-100 minutter.

Skjær ut brystene på fuglen, og skjær dem i skiver.

Anrett fuglen med flesk på en rissokkel, om ønskes på et serveringsfat. Kokte poteter og smørdampede grønnsaker serveres til.

Lag fuglesuppen av jevning og all kraften fra rettens ulike ingredienser. Hakk innmaten og tilsett. Smak den til med fløte.

Til garnityr brukes kokte eplebåter og kokte svisker. Suppen serveres samtidig med fuglen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12171)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.