Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kokt tiur med løk og persillesaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stktiur eller 2 røy
vann eller kraft
250grgulrøtter
250grkålrot
150grpersillerot
1stkpurre
1kvist(er)persille
2stklaurbærblad
3stknelliker, hele
10stkhel pepper
1kvist(er)timian
1dashsalt

Saus:

60grsmør
60grhvetemel
1literkraft
0,5stkløk, finhakket
rikelig med hakket persille


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kokt tiur med løk og persillesaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier90,47547,61Kcal
Protein11,2367,97gram
Karbohydrat2,7716,77gram
Kostfiber0,814,90gram
Fett3,6522,09gram
Mettet fett1,388,35gram
Salt0,412,49gram
Pris på oppskriftenKr 14,42Kr 87,28Kroner
Hele oppskriften veier3 632 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Legg flådd og vasket fugl i en romslig kjele. Fyll over med vann til alt er godt dekket. Kok opp og skum godt av. Tilsett krydderiene og kok ca 1 1/2 time.

Ta fuglen opp og sil kraften. Rens og vask røttene og kutt dem i litt store biter. Ha fugl og grønnsaker tilbake i kraften og kok til alt er mørt.

Sil av kraften igjen hold grønnsakene varme mens du lager sausen. Avkjøl fuglen såpass at du kan plukke den fri for bein.

Lag sausen. Kok inn kraften slik at den får en kraftig smak.

Smelt smøret i en gryte og fres løken til den blir blank. Rør inn hvetemelet og spe med varm kraft. Kok sausen i 15 minutter. Tilsett rikelig med hakket persille. Ha fuglekjøttet i sausen slik at det blir varmt. Smak til med salt og hvit pepper.

Server med varme rotgrønnsaker og kokte poteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12182)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.