Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kokt tunge



Kokt tunge oppskrift.
Fotograf: Matprat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stktunge av storfe
Ca 1litervann
2tssalt
1tshel pepper
2stklaurbærblad

Maissalat

1boks(er)maiskorn
2dlmajones
0,5ssrømme
1stksjalottløk
1stktomat uten kjerne
2ssbasilikum, hakket
1dlerter

Majones

2stkeggeplommer
2tssitronsaft
0,12tssalt
0,5tssennep
2dlolje


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk
Sennep


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kokt tunge med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier177,901 230,46Kcal
Protein5,4437,63gram
Karbohydrat2,4016,60gram
Kostfiber0,463,18gram
Fett16,18111,91gram
Mettet fett2,1214,66gram
Salt0,694,76gram
Pris på oppskriftenKr 8,27Kr 57,20Kroner
Hele oppskriften veier2 767 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Kok opp vann med salt, pepper og laurbærblad.
2. Legg tungen i og la den trekke ca. 1 1/2 time. (Vannet skal dekke hele tungen).
3. Ta tunga opp, gjør et snitt i skinnet og flå det av mens tunga ennå er varm.
4. Avkjøl tungen helt, skjær den i skiver, og server den med maissalat.

Tips: Tunge av kalv, sau eller rein egner seg også godt til koking. Kort ned på koketiden da disse er mindre enn tunge av storfe.

Maissalat
1. La maiskornene renne godt av seg.
2. Ha majones og rømme i en bolle og rør det sammen. Tilsett mais, finhakket løk, tomatkjøtt skåret i små terninger, erter og finstrimlet basilikum. Bland salaten forsiktig.

Majones
1. Alle ingrediensene bør være romtempererte. Rør eggeplommene med sitronsaft, salt og sennep.
2. Spe oljen i en tynn stråle og rør godt hele tiden. Bruk gjerne håndmikser. Smak majonesen til med mer sitronsaft og sennep.

Tips: Majones kan tilsettes finstrimlet bladpersille eller basilikum.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 20486)
Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Okserull.Okserull.
Denne retten har 298,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt tunge.Kokt tunge.
Denne retten har 177,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Okserull 2.Okserull 2.
Denne retten har 260,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Oksetunge.Oksetunge.
Denne retten har 42,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.