Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kongekrabbe med blåskjell og salsa fresca



Kongekrabbe med blåskjell og salsa fresca oppskrift.
Fotograf: Bent Raanes & Sarah Cameron Sørensen
Grillet kongekrabbe og blåskjell med en frisk salsa av mango er en spennende og smaksrik forrett. Servert i små skåler er dette like godt å smake som å se på.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkkongekrabbeben, rå
30stkblåskjell
1sspepper, hel sort
1tssalt
olje

Blåskjell

1feddhvitløk
1stklaurbærblad
1dlhvitvin

Salsa

1stkmango
2stktomat
2stkvårløk
1feddhvitløk
1ssbasilikum, frisk
1stklime
2ssolivenolje
salt og pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Skalldyr
Spor-av-skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kongekrabbe med blåskjell og salsa fresca med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier72,08208,69Kcal
Protein6,9320,06gram
Karbohydrat3,5810,36gram
Kostfiber0,992,87gram
Fett2,487,18gram
Mettet fett0,361,04gram
Alkohol0,82 %
Salt1,394,02gram
Pris på oppskriftenKr 12,51Kr 36,22Kroner
Hele oppskriften veier1 158 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kutt opp kongekrabbebenene like under leddet. Bruk en liten spiss kniv og skjær rundt snittet i begge ender og trekk krabbekjøttet ut av skallet. Rist hel pepper i tørr stekepannen og knus den i morter. Vend krabbekjøtet i pepper og dryss på salt.
Pensle grillen godt med olje og stek krabbekjøttet i ca. 1 minutt på hver side.
Det skal kjennes litt rått når det tas av grillen. La det hvile noen minutter før servering.
Kokt krabbe må bare varmes i ca. 1 minutt.

Blåskjell
Pakk blåskjellene i folie sammen med hvitløk, laurbærblad og hvitvin. Damp blåskjellene på grill til de åpner seg, ca. 4 minutter.

Salat
Skjær mango og tomat i terninger, vårløk i tynne skiver og finhakk hvitløk og basilikum.
Bland alt og hell limesaft og olivenolje over og smak til med salt og rør inn basilikum.
Anrett salsa, kongekrabbe og blåskjell i små porsjonsskåler, én av hver til hver person.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 29191)
Tilberedningstid: 40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Grillmat
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Blåskjell med tomat og vårløk på grillen.Blåskjell med tomat og vårløk på grillen.
Denne retten har 41,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Blåskjell i kokosmelk og karri.Blåskjell i kokosmelk og karri.
Denne retten har 134,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kongekrabbe med blåskjell og salsa fresca.Kongekrabbe med blåskjell og salsa fresca.
Denne retten har 72,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.