Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kongekrabbe med risoni i safran



Kongekrabbe med risoni i safran oppskrift.
Fotograf: Audun Aagre
Stekt kongekrabbe med estragon og revet sitronskall passer godt sammen med risoni. Risoni er pasta som er formet som ris. Denne oppskriften en god sjømatrett til manger

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3stkkongekrabbeben, rå
1dlrisoni
3dlvann
2ssolivenolje
1stksitron
3sssmør
3ssparmesanost
2stkpiquillos
0,5tsestragon
1tsgressløk
1tspersille, frisk
0,25tssafran
salt og pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Skalldyr
Spor-av-egg
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kongekrabbe med risoni i safran med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier136,65342,59Kcal
Protein9,1823,01gram
Karbohydrat3,298,25gram
Kostfiber0,501,25gram
Fett9,5323,89gram
Mettet fett4,8512,16gram
Salt0,992,49gram
Pris på oppskriftenKr 17,12Kr 42,92Kroner
Hele oppskriften veier1 003 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Del kongekrabbebena i leddene med en kniv. Ta kjøttet ut av de tykkeste delene. Kok de tynne delene to minutt i kokende vann.
Stek kjøttet fra klørne i olje og ha smør, finhakket estragon og revet sitronskall i pannen på slutten.
De små delene av krabbekjøttet kuttes i tynne skiver, mens den tykke delen kuttes i tykke skiver.
Skjær piquillos i ringer og stek den i pannen. Kok risonien i vann til den er al dente, smak den til som en risotto med safran, parmesan, sitronsaft, salt og pepper. Ha i urtene og piquillosen til slutt.
Ta kjøttet ut av de kokte kongekrabbedelene og bland dette i risonien. Server risonien med den stekte kongekrabben på toppen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 29256)
Tilberedningstid: 50 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pasta
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kongekrabbe med risoni i safran.Kongekrabbe med risoni i safran.
Denne retten har 136,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.