Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kongekrabbe og fennikel




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stkkongekrabbeklør
2stkfennikel
salt og hvit pepper
kalvefond
3sskaldt vann
0,5sshvitvinseddik
0,5tsgrovkvernet hvit pepper
3stkeggeplommer
175grusaltet, lunkent smør
litt sitronsaft
1dashsalt
0,5dlpisket kremfløte


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kongekrabbe og fennikel med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier178,68544,75Kcal
Protein9,3828,60gram
Karbohydrat1,143,48gram
Kostfiber0,621,89gram
Fett15,0445,85gram
Mettet fett9,1327,84gram
Salt1,053,21gram
Pris på oppskriftenKr 17,02Kr 51,89Kroner
Hele oppskriften veier1 220 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Saus:
Bland vann, eddik og pepper i en kjele på lav varme. La det koke inn til 1/3. Avkjøles.

Bland inn eggeplommer og visp sammen. Settes over svært lav varme. Visp kraftig hele tiden. Fortsett å vispe og la varmen øke gradvis. Sausen skal smelte sammen og bli kremet etter ca. 8 minutter. Ikke høyere temperatur i sausen enn 65 gr. Ta kjelen fra varmen og pisk inn smøret, litt om gangen. Smak til. Like før servering vispes sitronsaft inn i sausen, vend inn pisket kremfløte. Smak godt til.

Knekk krabbeklørne og ta ut kjøttet. Skjær det i tykke skiver.

Del renset fennikel i store biter. Kokes i lettsaltet vann noen minutter, den skal beholde spensten!

Fordel sausen i 4 halvdype tallerkener. Fordel krabbe- og fennikelbiter oppi. Pynt med gressløk og stenk litt god olje over. Gjerne med stekte hvitløksmuler på toppen.

I glasset:
En Domaine Langlois Chateau 2003 Saumur.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 26485)
Kategori: Smårett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Varm kongekrabbe med hvitløk, soya og vårløk.Varm kongekrabbe med hvitløk, soya og vårløk.
Denne retten har 142,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kongekrabbe på terte av jordskokk.Kongekrabbe på terte av jordskokk.
Denne retten har 197,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.