Krabbefest

Bilde av Krabbefest.
Fotograf: Kim Holthe

Ingredienser

4 porsjoner

4 krabber

Annonse

Fremgangsmåten:

Beregn 1 krabbe pr. person. Skrubb dem rene utenpå hvis det trenges. Ta av de store klørne, og knus dem lett med nøtteknekker. Ta et tak rundt bukskjoldet (den bleke undersiden) ved halen og brekk det opp så det løsner fra ryggskjoldet.

Fjern paven, det er en klar bruskaktig blære som ligger like innunder øynene. Paven kan være ganske mørk også. Ta vekk gjellene, de ser ut som grå frynser.

Del bukskjoldet i to med skarp kniv. Hvis det er veldig hardt, kan man legge kniven langs midten, og slå på den med en hammer, slik at man får et pent og rent snitt. Hvis det er vann i ryggskjoldet helles det vekk, men krabber skal ikke "klukke", da er de ikke helt fulle. Legg bukskjoldet tilbake i ryggskjoldet så krabben er hel ut. Sett fram god vineddik og pepperkvern på bordet.

Server med brød og smør. Noen vil sikkert sette pris på en salatbolle.

Eventuelle rester serveres om krabbecocktail dagen derpå, eller det kan fryses ned.

Er det ønskelig med saus så rør sammen 1 1/2 ss sennep, 1 ss sukker, 1 1/2 ss eddik og 1 dl olje. Smak til med salt og pepper, og rør inn mye finklippet dill. Eller by på majones, rett og slett.TjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 3730 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 2 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 7772)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!