Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Krabbekaker



Krabbekaker oppskrift.
Fotograf: Alf Børjesson

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
250grrenset krabbekjøtt, bare det hvite fra klør og hus
2stkegg
1ssmajones
1sssøt chilisaus
1ssworcestershiresaus
1ssdijonsennep, helst grov
1sshakket gressløk
1sshakket persille
5skive(r)skiver loff uten skorpe, i små terninger
salt og pepper
olje til steking

Tartarsaus:

4ssmajones
4ssrømme
1ssfinhakket sylteagurk
1ssfinhakket kapers
1ssfinhakket sjalottløk
1tsdijonsennep
1tsworcestershiresaus
1stkhardkokt egg, hakket
1sshakket kjørvel


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Melk
Sennep
Skalldyr
Spor-av-melk
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-sesam
Spor-av-soya
Spor-av-sulfitt
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Krabbekaker med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier245,86568,93Kcal
Protein10,8725,15gram
Karbohydrat12,8829,80gram
Kostfiber0,731,69gram
Fett16,6038,41gram
Mettet fett3,307,64gram
Salt1,142,65gram
Pris på oppskriftenKr 9,78Kr 22,63Kroner
Hele oppskriften veier926 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Start med å rense krabbene. Brekk av ben og klør. Brekk fra hverandre ryggskjoldet og huset (fotstøet). Rør sammen alle ingrediensene til sausen og sett den kaldt.
Brekk ut paven (magesekken) som sitter som en blære rett under øynene. Plukk vekk de grå gjellene som sitter på huset.
Del huset i to. Rens ut kjøtt fra hus og klør.

Tartarsausen:
Visp sammen egg, majones, chilisaus og worcestershiresaus og rør inn krabbekjøtt, brød og persille. Smak til med salt og pepper.

Fukt hendene i kaldt vann og form 8 jevnstore kaker av farsen. Lag dem ganske høye og pent runde. Legg dem på matpapir og sett dem i kjøleskap så de stivner, minst 2 timer. Stek dem delikat brune i olje.

Server krabbekakene med tartarsausen, god salat med fransk dressing og eventuelt brød.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 23316)
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Krabbekaker.Krabbekaker.
Denne retten har 245,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krabbeburger med røstipoteter og pesto.Krabbeburger med røstipoteter og pesto.
Denne retten har 117,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet Norsk Kongekrabbe med avokadocrème, revet tomat og soya vinaigrette.Grillet Norsk Kongekrabbe med avokadocrème, r.
Denne retten har 98,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Chilikongekrabbe med lime og koriander 1.Chilikongekrabbe med lime og koriander 1.
Denne retten har 43,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.