Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Krabbeterrine




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
300grrenskåret, beinfri filet av fersk hvit fisk
1sssalt
1tstørrsennep
2feddhvitløk
1tskajennepepper eller chilipulver
2sstomatpuré
1stkegg
2,5dlfløte
1stkpurre
200grkrabbekjøtt
hvit pepper
litt revet muskatnøtt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Melk
Sennep
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Krabbeterrine med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier148,95384,38Kcal
Protein11,3729,34gram
Karbohydrat1,955,03gram
Kostfiber0,631,63gram
Fett10,4927,07gram
Mettet fett6,2416,10gram
Salt2,275,86gram
Pris på oppskriftenKr 9,39Kr 24,23Kroner
Hele oppskriften veier1 032 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Her skal alle ingrediensene være kjøleskapskalde.

Skjær fisken i små terninger, fjern eventuelle hinner. Finhakk hvitløken. Kjør fisketerningene, hvitløk, tørrsennep og salt i food processor til fiskemassen begynner å samle seg til en klump og bli litt seig. Stopp maskinen. Tilsett egg, kajennepepper og tomatpuré. Kjør videre til massen igjen blir en seig klump. Spe med fløten, litt etter litt, til fløten har bundet seg med fisken og du har fått en fin farse.

Ha farsen over i en stor bolle og sett den i kjøleskapet. Skjær purren i to på langs og vask den skikkelig. Fjern de ytterste grønne bladene. Skjær purredelene i fingertykke biter. Legg dem i fosskokende, lettsaltet vann og kok dem i 30 sekunder. Ha dem i et dørslag og avkjøl under kaldt vann. La dem renne godt av seg.

Ta fiskefarsen ut av kjøleskapet. Bland purren og krabbekjøttet, samamen med rikelig hvit pepper og en knivsodd nyrevet muskat. Bruk en tresleiv og bland inn fiskefarsen. Ha denne massen i en brødform som rommer 1 liter.

Ha brødformen i en langpanne og fyll på med varmt vann slik at det står en tredjedel opp på formen. Bak i ovn på 140 C i 40 minutter. Bruker du en standard brødform med 1,5 liters volum, skal den bakes i 35 minutter.

La terrinen stå på benken til den er romtemperert. Løsne kantene litt med en kniv, og hvelv den ut på et skjærebrett. Bruk en skarp kniv og skjær den i passe tykke skiver, men vær forsiktig slik at purren og krabbekjøttet ikke ødelegger snittflaten.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7896)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Terrine
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.