Krabbeterrine

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
300grrenskåret, beinfri filet av fersk hvit fisk
1sssalt
1tstørrsennep
2feddhvitløk
1tskajennepepper eller chilipulver
2sstomatpuré
1stkegg
2,5dlfløte
1stkpurre
200grkrabbekjøtt
hvit pepper
litt revet muskatnøtt

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 148,95 Kcal
Protein 11,37 g
Fett 10,49 g
Karbo 1,95 g
Pris 9,39.- kr

Fremgangsmåte:

Her skal alle ingrediensene være kjøleskapskalde.

Skjær fisken i små terninger, fjern eventuelle hinner. Finhakk hvitløken. Kjør fisketerningene, hvitløk, tørrsennep og salt i food processor til fiskemassen begynner å samle seg til en klump og bli litt seig. Stopp maskinen. Tilsett egg, kajennepepper og tomatpuré. Kjør videre til massen igjen blir en seig klump. Spe med fløten, litt etter litt, til fløten har bundet seg med fisken og du har fått en fin farse.

Ha farsen over i en stor bolle og sett den i kjøleskapet. Skjær purren i to på langs og vask den skikkelig. Fjern de ytterste grønne bladene. Skjær purredelene i fingertykke biter. Legg dem i fosskokende, lettsaltet vann og kok dem i 30 sekunder. Ha dem i et dørslag og avkjøl under kaldt vann. La dem renne godt av seg.

Ta fiskefarsen ut av kjøleskapet. Bland purren og krabbekjøttet, samamen med rikelig hvit pepper og en knivsodd nyrevet muskat. Bruk en tresleiv og bland inn fiskefarsen. Ha denne massen i en brødform som rommer 1 liter.

Ha brødformen i en langpanne og fyll på med varmt vann slik at det står en tredjedel opp på formen. Bak i ovn på 140 C i 40 minutter. Bruker du en standard brødform med 1,5 liters volum, skal den bakes i 35 minutter.

La terrinen stå på benken til den er romtemperert. Løsne kantene litt med en kniv, og hvelv den ut på et skjærebrett. Bruk en skarp kniv og skjær den i passe tykke skiver, men vær forsiktig slik at purren og krabbekjøttet ikke ødelegger snittflaten.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Terrine
Land: Ukjent-opprinnelse
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 1978 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 7896)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!