Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kraft av rype og skogsfugl




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
5kgfugleskrog, viltbein, avskjær fra fugl/vilt og storfebein. Rester fra stekte og dampede fugleskrogIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
100grmatfett eller margarin
200grløk
150grgulrøtter
150grsellerirot
8litervann
30grsalt
10stkeinerbær, knustIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1tsrosmarin
1tstimian
3stklaurbærblad
5stknelliker, hele
1sshel pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kraft av rype og skogsfugl med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier11,39984,96Kcal
Protein0,097,78gram
Karbohydrat0,3832,86gram
Kostfiber0,2118,16gram
Fett1,0187,34gram
Mettet fett0,3126,81gram
Salt0,3630,78gram
Pris på oppskriftenKr 0,43Kr 37,18Kroner
Hele oppskriften veier8 648 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Det kan være vanskelig å få god kraft bare på fuglebein. Derfor anbefaler mange at man koker med noen bein fra storvilt, rådyr eller rett og slett storfe. Det vil gi kraften mer tyngde, slik at den blir et bedre grunnlag for en god saus.

Del bein og avskjær i små stykker. Rens grønnsakene og kutt dem i terninger.

Brun bein og avskjær i smør eller matfett. Brun også grønnsakene. Kok ut med litt vann.

Ha bein og avskjær i en kjele og tilsett resten av vannet. Kok opp og skum av.

Tilsett krydderne, og kok uten lokk i 3-4 timer.

Sil kraften og fortsett å koke inn til ca 4 liter. Det skulle gi en fin og smaksrik kraft.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12202)
Kategori: Kraft
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.