Gå til forsiden av matoppskrift.no

Kraftsuppe med melboller




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
50grsmør
60grhvetemel
1,5literkjøttkraft og rotvann
Ca 1,5stkgulrøtter
Ca 1,5stkpersillerøtter
2stkepler
80grsvisker
0,5tseddik
1,5tssukker
1dashsalt

Melboller:

60grsmør
60grhvetemel
1stkegg
1dlkokende vann
0,5tskardemomme
0,5tssukker


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kraftsuppe med melboller med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier72,17436,68Kcal
Protein1,297,81gram
Karbohydrat6,9742,17gram
Kostfiber0,895,39gram
Fett4,1525,11gram
Mettet fett2,4915,07gram
Salt0,804,82gram
Pris på oppskriftenKr 1,69Kr 10,23Kroner
Hele oppskriften veier2 420 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Brun smør og mel lett i en gryte. Spe med varm kraft som er kokt på fleskebein og grønnsaker og deretter silt. Kok suppen i 10 minutter.
Vask og og skyll gulrøttene og persillerøttene. Kok dem i lettsaltet vann. Del dem opp i fine staver og biter. Bruk rotkniv. Gi sviskene et lett oppkok i rotvannet. Skjær de skrelte eplene i båter. Legg grønnsaker, svisker og epler i suppen og la alt trekke til det er mørt. Smak til med eddik, litt sukker og salt. Spe suppen med kraft hvis det er nødvendig. Kok den lett opp og hold den varm.

Smelt smøret til melbollene, ha i melet og spe med kokende vann. Tilsett egget etter at kjelen er tatt av varmen. Ha i salt, kardemomme og litt sukker. Rør om. Røren skal være fast slik at man kan forme små boller med en liten skje. Kok bollene i lettsaltet vann.

Ved servering legger man frukt, røtter og melboller i hver tallerken. Ha suppe over. Suppen kan også serveres fra en terrin.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13878)
Kategori: Suppe
Land: Norge
Fylke: Oslo
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Enkel fiskesuppe.
Enkel fiskesuppe

Denne retten har 52,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kinesisk grønnsak nudelsuppe.
Kinesisk grønnsak nudelsuppe

Denne retten har 30,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gazpacho 7.
Gazpacho 7

Denne retten har 82,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.