Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!

Kraftsuppe med melboller

Oppskriften har fått 4,5 poeng. 4,5 poeng (av max 6) i snitt fra 10 lesere
Oppskriften har hatt 25818 lesere! 25818 lesere
Liker du oppskriften og utregningene?
Del oppskriften på disse mediene:
Kraftsuppe med melboller har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 gr og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 72,19 Kcal ......Protein: 1,35 gram ......Fett: 4,15 gram ......Mettet fett: 2,49 gram
Karbohydrater: 6,91 gram ......Kostfiber: 0,9 gram .....Natrium: 328,46 mg .......Pris: 1,69 .- kr

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
50grsmør
60grhvetemel
1,5literkjøttkraft og rotvann
Ca 1,5stkgulrøtter
Ca 1,5stkpersillerøtter
2stkepler
80grsvisker
0,5tseddik
1,5tssukker
1dashsalt

Melboller:

60grsmør
60grhvetemel
1stkegg
1dlkokende vann
0,5tskardemomme
0,5tssukker
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Suppe
Land: Norge
Fylke: Oslo
Nasjonal/tradisjonsrett

Fremgangsmåte:

Brun smør og mel lett i en gryte. Spe med varm kraft som er kokt på fleskebein og grønnsaker og deretter silt. Kok suppen i 10 minutter.
Vask og og skyll gulrøttene og persillerøttene. Kok dem i lettsaltet vann. Del dem opp i fine staver og biter. Bruk rotkniv. Gi sviskene et lett oppkok i rotvannet. Skjær de skrelte eplene i båter. Legg grønnsaker, svisker og epler i suppen og la alt trekke til det er mørt. Smak til med eddik, litt sukker og salt. Spe suppen med kraft hvis det er nødvendig. Kok den lett opp og hold den varm.

Smelt smøret til melbollene, ha i melet og spe med kokende vann. Tilsett egget etter at kjelen er tatt av varmen. Ha i salt, kardemomme og litt sukker. Rør om. Røren skal være fast slik at man kan forme små boller med en liten skje. Kok bollene i lettsaltet vann.

Ved servering legger man frukt, røtter og melboller i hver tallerken. Ha suppe over. Suppen kan også serveres fra en terrin.


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 72,19436,8021,8 %
Fett: 4,1525,11 gr35,9 %Fett51,73 %
Protein: 1,358,17 gr16,3 %Protein7,48 %
Karbo: 6,9141,81 gr13,9 %Karbo38,28 %
Fiber: 0,905,45 gr18,2 %Fiber2,49 %
Mettet fett: 2,4915,07 gr75,3 %
Salt: 0,824,97 gr99,4 %
Hele oppskriften veier 2420,29 gr totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.1,69 .-
Pris 4 porsjonerKr. 40,90 .-Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 10,23.-Vis fullt næringsinnhold



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Mølje hos oss.Les mer om Gazpacho 7 hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:13878



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen