Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Kraftsuppe med melboller

Oppskriften har fått 5,2 poeng. 5,2 poeng (av max 6) i snitt fra 6 lesere
Verdier pr 100 gram: Pris: Kr 1,69 Kcal: 72,23 Fett: 4,15 gr Protein: 1,35 gr Karbo: 6,92 gr
Mettet fett: 2,49 gr Kostfiber: 0,90 gr Salt av natrium: 0,78 gr
Oppskriften har hatt 22880 lesere! 22880 lesere

Ingredienser

Porsjoner
50grsmør
60grhvetemel
1,5literkjøttkraft og rotvann
Ca 1,5stkgulrøtter
Ca 1,5stkpersillerøtter
2stkepler
80grsvisker
0,5tseddik
1,5tssukker
salt

Melboller:

60grsmør
60grhvetemel
1stkegg
1dlkokende vann
0,5tskardemomme
0,5tssukker
Annonse

Utregnet energiprosent av totalt kcal

Karbohydrater38,32 prosent
Protein7,47 prosent
Fett51,7 prosent
Kostfiber2,49 prosent

Totalpris for 4 porsjoner

Kr 40,89

Pris pr porsjon

Kr 10,22
Forklaring på prissystemet
Forklaring på næringsinnhold
Vis fullt næringsinnhold

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Suppe
Land: Norge
Fylke: Oslo
Nasjonal/tradisjonsrett




Fremgangsmåte:

Brun smør og mel lett i en gryte. Spe med varm kraft som er kokt på fleskebein og grønnsaker og deretter silt. Kok suppen i 10 minutter.
Vask og og skyll gulrøttene og persillerøttene. Kok dem i lettsaltet vann. Del dem opp i fine staver og biter. Bruk rotkniv. Gi sviskene et lett oppkok i rotvannet. Skjær de skrelte eplene i båter. Legg grønnsaker, svisker og epler i suppen og la alt trekke til det er mørt. Smak til med eddik, litt sukker og salt. Spe suppen med kraft hvis det er nødvendig. Kok den lett opp og hold den varm.

Smelt smøret til melbollene, ha i melet og spe med kokende vann. Tilsett egget etter at kjelen er tatt av varmen. Ha i salt, kardemomme og litt sukker. Rør om. Røren skal være fast slik at man kan forme små boller med en liten skje. Kok bollene i lettsaltet vann.

Ved servering legger man frukt, røtter og melboller i hver tallerken. Ha suppe over. Suppen kan også serveres fra en terrin.




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Kinesisk grønnsak nudelsuppe hos oss.Les mer om Mølje hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:13878



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen