Kreative fiskeboller

Bilde av Kreative fiskeboller.
Fotograf: Alf Børjesson

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
500grhysefilet uten skinn og bein
2tssalt
1stkegg
3dlmelk
0,5dlrød paprika i små terninger

Purrepuré

1stk storpurre
olje til speing

Saus:

2sssmør
2sshvetemel
3dlmelk
0,5tssalt
0,5tspepper

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 88,28 Kcal
Protein 7,67 g
Fett 4,54 g
Karbo 3,89 g
Pris 6,55.- kr

Fremgangsmåten:

Fisken må være helt kald før du maler den. Ta den derfor rett fra kjøleskapet. Skjær den i strimler og mal den, helst på gammeldags kvern, sammen med saltet. Vil du ha grov farse er det nok å male én gang. Fin farse maler du to ganger. Bruker du food-processor blir ikke farsen riktig så seig som med kvern, men resultatet blir likevel godt.

Rør deigen med treskje til den blir seig. Rør inn pepper og egg og spe med væsken litt om gangen. Det er viktig å røre kraftig under speingen, slik at all væske røres godt inn før mer væske helles i, ellers skiller farsen seg. Den ferdige farsen skal være glatt og seig.

Purrepuré:
Vask det grønne på purren og skjær opp i tynne ringer. Kjør purren i foodprosesor sammen med litt olje til en fin puré. smak den til med salt og pepper.

Rør inn paprikaterninger og ca 0,5 dl purrepuré. Form litt store boller. Fukt hendene med kaldt vann og trill bollene så de blir runde. Kok opp vann med litt salt og legg i bollene. La dem trekke i 15—20 minutter, til de er gjennomkokte. Snu dem et par ganger så de blir jevnt kokt.

Sausen:
Smelt smøret til sausen og rør inn melet. Rør inn omtrent halvparten av den kokende melken og rør til det er glatt, spe så med mer melk til passe sauskonsistens. Denne sausen skal ikke være for tynn. Smak til med salt og hvit pepper.
Server fiskebollene i sausen med kokte gulrøtter og persillerøtter eller andre grønnsaker. Kokte poteter hører også med.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
Oppskriften har hatt 2571 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 23269)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!