Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kreps etouffée




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,2kgkreps, rå
0,75dlgrønnsakolje
40grhvetemel
175grløk, finhakket
50grpaprika, hakket
50grselleri, hakket
1feddhvitløk, knust
1,2dlhvitvin, tørr
25grsmør eller margarin
25grpersille, frisk og hakket
15grfinhakket gressløk
1dashsalt
tabascosaus


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Selleri
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kreps etouffée med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier166,84198,96Kcal
Protein3,464,13gram
Karbohydrat6,167,35gram
Kostfiber1,331,59gram
Fett12,7315,18gram
Mettet fett1,942,31gram
Alkohol1,59 %
Salt0,580,69gram
Pris på oppskriftenKr 10,90Kr 13,00Kroner
Hele oppskriften veier716 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens krepsen. Legg dem i en bolle, dekk til og settes kjølig.

Legg hoder og skall i en stor kjele med 7,5 dl vann. Kok opp, legg på lokk og la det trekke 15 minutter. Sil kraften, og mål opp 3,5 dl av den.

Lag kajunjevning (roux) ved å varme olje i en tykkbunnet jern- eller stålpanne.

Når oljen er varm, ha i litt mel om gangen, og rør med en flat tresleiv til jevningen er glatt.

La jevningen putre på middels varme i 25-40 minutter mens du rører, til den har fått passe farge. Den vil først bli beige, deretter brunlig for så å bli nesten rødbrun. Når den har samme farge som peanøttsmør, ta pannen av platen og bland straks inn løk, paprika og selleri. Fortsett å røre for å unngå at den blir mørk.

Sett pannen på platen på svak varme. Ha i hvitløk, og la det putre i 1-2 minutter under stadig omrøring. Hell i kraften, og rør kraftig med en stålvisp. Visp så inn hvitvinen.

Kok opp og la det syde i 3-4 minutter til sausen tykner. Trekk pannen av platen.

Smelt smør eller margarin i en stor tykkbunnet kjele. Ha i krepsen og la det surre i 2-3 minutter. Ha i persille og gressløk og rør godt.

Hell over sausen og bland godt. Smak til med salt og tabasco. La det syde i 3-4 minutter. Serveres rykende varm på en seng av ris. Pynt med kreps og persille.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7784)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kreps Jambalaya.Kreps Jambalaya.
Denne retten har 131,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjøkreps naturell.Sjøkreps naturell.
Denne retten har 42,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 20,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.