Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kreps i champagne




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
36stkkreps
50grsmør
3stksjalottløk, finhakket
1dashsalt
1dashnykvernet pepper
1ssmarc de champagne eller cognac
2dltørr champagne (musserende vin)
2dlkremfløte eller crème fraîche
2krmCayennepepper
1ssestragon, hakket frisk


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kreps i champagne med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier207,43338,53Kcal
Protein2,574,19gram
Karbohydrat2,223,62gram
Kostfiber0,280,46gram
Fett18,0829,51gram
Mettet fett11,6919,08gram
Alkohol3,57 %
Salt0,530,86gram
Pris på oppskriftenKr 17,66Kr 28,82Kroner
Hele oppskriften veier653 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

(Écrevisses au Champagne)

Gjør i stand krepsen ved å løfte opp halfinnen og vri ut den sorte strengen. Vask og tørk godt.

Smelt smøret i en sautépanne. Tilsett sjalottløk og fres den under omrøring ca 3 minutter til den er myk. Tilsett kreps og la trekke under omrøring ca 5 minutter. Krydre med sakt og pepper og hell i cognac. Tenn på og rist pannen til flammene har slukket. Tilsett musserende vin og kok opp. Legg på lokk og la det surre 5 minutter.

Ha krepsen over på et serveringsfat/bolle med en hullsleiv og hold den varm. La væsken få koke inn til det halve over sterk varme til sausen har tyknet noe. Smak til med kajennepepper og sil sausen over krepsen. Strø over hakket estragon og server fatet straks.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6238)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Frankrike

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kreps Jambalaya.Kreps Jambalaya.
Denne retten har 131,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjøkreps naturell.Sjøkreps naturell.
Denne retten har 42,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 20,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.