Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kreps som i Limousin




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
24stkkreps
1stklaurbærblad
1kvist(er)timian
6kvist(er)persille
25grsmør
2stksjalottløk, finhakket
1dashsalt
1dashnykvernet pepper
2sscognac
5dlhvitvin, tørr
3sstomatpuré
6sskremfløte eller crème fraîche
2stkeggeplommer
2krmCayennepepper
2ssestragon, hakket


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kreps som i Limousin med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier122,86268,26Kcal
Protein2,355,13gram
Karbohydrat2,365,15gram
Kostfiber0,651,42gram
Fett6,5614,32gram
Mettet fett3,758,19gram
Alkohol6,24 %
Salt0,350,77gram
Pris på oppskriftenKr 13,85Kr 30,24Kroner
Hele oppskriften veier873 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

(Limousine D´Écrevisses)

Gjør i stand krepsen. Løft opp halefinnen og fjern den lille sorte strengen. Vask og tørk krepsen. Bind sammen urtene til kvasten.

Smelt smøret i en sautépanne og legg i krepsekjøttet. Legg på lokk og la trekke i 5 minutter. Tilsett sjalottløk, krydre med salt og pepper, og la det trekke under omrøring over svak varme i ca. 2 minutter. Slå i cognac og tenn på. Rist på pannen til flammene har slukket. Tilsett vin, tomatpuré, laurbærblad, timian og persillekvaster. La alt koke over sterk varme under omrøring ca. 2 minutter. Ta opp krepsen med en hullsleiv og hold den varm.

La væsken koke inn til den tykner, ca 5 minutter. Tilsett halvparten av fløten og la det koke 2 minutter til. Fjern laurbærblad, timian og persillekvastene.

Pisk sammen eggeplommene med en gaffel og bland inn resten av fløten. Hell det i sautépannen og ta den bort fra varmen. Rør med en teskje til sausen er glatt og tykk. Tilsett krepsen og smak til med kajenne. Varmes opp igjen under omrøring ca. 30 sekunder.

Ha kreps og saus i en serveringsbolle og strø over hakket estragon. Serveres straks.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6247)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Frankrike
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.