Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Krepsens kake- 22 juni- 22 Juli



Krepsens kake- 22 juni- 22 Juli oppskrift.
Fotograf: Mat.no
Kongelig iskake. Dette er en av de kakene i serien om stjernetegn som ble utviklet for mange år siden. Denne kom i materiale som jeg fikk fra Opplysningskontorene for landbruket som det het da. Tine har og vært med på dette.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Mandelbunn:

150grmandler
4stkeggehviter
1sssitronsaft
150grmelis

Iskrem à la dronning Maud:

1plate(r)kokesjokolade
3plate(r)gelatin
5sssukker
1dlvann
4stkeggeplommer
6dlkremfløte
0,5dlportvin

Pynt:

Revet sjokolade
Rød marsipan
Jordbær
Lakrislisser og sukkertøy til øyne
Vispet kremfløte
Rund kakeform ca. 24 cm. i diameter
I stekeovnen ved 150 grader C. ca. 40 minutter


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk
Nøtter
Spor-av-egg
Spor-av-gluten
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Krepsens kake- 22 juni- 22 Juli med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier342,875 410,49338,16Kcal
Protein5,4485,845,37gram
Karbohydrat25,14396,7124,79gram
Kostfiber1,8228,721,79gram
Fett23,72374,3023,39gram
Alkohol0,49 %7,730,48gram
Mettet fett12,18192,2012,01gram
Salt0,081,300,08gram
Pris på oppskriftenKr 6,35Kr 100,20Kr 6,26.-
Hele oppskriften veier1 578 totalt1 578 pr porsj99 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 16 stykker

Til bunnen:
Skåld halvparten av mandlene og mal både de skåldete og uskåldete mandlene. Visp eggehvitene stive , tilsett sitronsaft og visp videre mens melis tilsettes. Fold forsiktig inn mandlene. dekk bunnen av kakeformen med bakepapir og hell i mandelrøren. Stek bunnen og avkjøl den i formen.

Til iskremen:
Riv sjokoladen fint på rivjern. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca. 5 minutter. Kok sukker og vann til en seig sukkersaus, klem vannet av gelatinen og smelt den i den kokende sukkersausen. Avkjøl litt og visp sukkersausen sammen med eggeplommene. Fold forsiktig inn vispet kremfløte og portvin. Sett iskremen i fryseboksen og la den stivne litt. Rør i den et par ganger under nedfrysingen.
Ta bunnen ut av formen og fjern bakepapiret.
Sett mandelbunnen på serveringsfat og sett ringen til kakeformen rundt bunnen. hell halvparten av den halvfryste iskremen over bunnen og dryss halvparten av sjokoladen over.
Fordel så resten av iskremen over og dryss på resten av sjokoladen.
La kaken stå i fryseren til den er helt stiv. Ta iskaken ut ca. 30 minutter før den skal serveres slik at den blir passe spisemyk.

Lag mønster etter krepsen på kakebildet.
Skjær ut Krepsen i utkjevlet rosa marsipan.
Legg marsipankrepsen på kaken og legg jordbær i skiver oppå.
Marker øyne og følehorn med lakris og godteri.
Pynt med noen kremstjerner til slutt

Mer info

Forfatter:
Kilde: Mat.no
(Intern: 32)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Påskespeilegg.Påskespeilegg.
Denne retten har 193,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stenbukkens kake, 22. desember - 20. januar.Stenbukkens kake, 22. desember - 20. januar.
Denne retten har 293,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Verdens beste/Kvæfjordkake.Verdens beste/Kvæfjordkake.
Denne retten har 301,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også 17. mai bløtkake i rødt, hvitt og blått.17. mai bløtkake i rødt, hvitt og blått.
Denne retten har 200,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krumkaker fra Akershus.Krumkaker fra Akershus.
Denne retten har 331,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eventyrkaker.Eventyrkaker.
Denne retten har 269,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Strull (Spiserør).Strull (Spiserør).
Denne retten har 339,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pannekake-lagkake.Pannekake-lagkake.
Denne retten har 149,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pavlova med sukrin.Pavlova med sukrin.
Denne retten har 139,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marsipankake med vaniljekrem og jordbær.Marsipankake med vaniljekrem og jordbær.
Denne retten har 330,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Crêpes suzette 5.Crêpes suzette 5.
Denne retten har 309,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Dåpskake.Dåpskake.
Denne retten har 315,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Otellokake med Vaniljekrem og Firkløver.Otellokake med Vaniljekrem og Firkløver.
Denne retten har 243,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bløtkake med gelélokk 2.Bløtkake med gelélokk 2.
Denne retten har 175,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokosmousse på sjokoladebunn med appelsinkrem.Kokosmousse på sjokoladebunn med appelsinkrem.
Denne retten har 321,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.