Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Krokan-iskrem




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Krokan:

2sssmør
75grmandler, skåldet hakkede
2tsbitre mandler, finhakket
140grsukker

Eggekrem:

10dlmelk
1stang(stenger)vaniljestang, splittet
10stkeggeplommer
250grmelis
1dlkremfløte


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk
Nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Krokan-iskrem med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier219,64395,55Kcal
Protein4,498,09gram
Karbohydrat24,6144,32gram
Kostfiber0,410,74gram
Fett11,3820,49gram
Mettet fett5,049,08gram
Salt0,110,20gram
Pris på oppskriftenKr 3,09Kr 5,56Kroner
Hele oppskriften veier1 801 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Lag krokan først. Legg bakepapir på stekeplaten. Ha smør, mandler og sukker i en stekepanne. Varm opp ved middels varme, rør hele tiden, og pass på at den ikke blir brent. La krokanen bli gyllenbrun, og hell den ut over bakepapiret. La krokanen avkjøles helt. Ha krokanen i en plastpose og knus den med et kjevle.

Lag så eggekremen. Kok opp melk sammen med vaniljestangen. Pisk eggeplommer og melis til eggedosis i en bolle. Tilsett melken mens du pisker. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm den forsiktig mens du rører. Ta kjelen av platen så fort eggekremen tykner. Hvis eggekremen nærmer seg kokepunktet, kan den skille seg.

Avkjøl eggekremen. Rør av og til så det ikke danner seg snerk.

Pisk fløten tykk og tilsett i den kalde eggekremen. Ha det i en iskremmaskin og la den gå til iskremen er på frysepunktet. Tilsett krokan og la iskremen fryse helt. Eller frys iskremen i fryser, og rør rundt et par ganger under innfrysingen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8642)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Iskrem/sorbet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.