Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Krutonger med morkler og asparges




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
16stkgrønne asparges
300grmorkler
4skive(r)loff
2stksjalottløk
3,5dlcrème fraîche
40grsmør
0,5dlmadeira
gressløk
1dashsalt
1dashnykvernet pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Krutonger med morkler og asparges med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier172,31513,01Kcal
Protein3,249,65gram
Karbohydrat9,0326,88gram
Kostfiber1,323,93gram
Fett12,9438,53gram
Mettet fett8,0023,82gram
Alkohol0,59 %
Salt0,270,81gram
Pris på oppskriftenKr 8,36Kr 24,89Kroner
Hele oppskriften veier1 191 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Vask og rens aspargesen. Kutt den i 10 cm lange topper. Kok aspargesen i lettsaltet vann 4-6 minutter. Den skal være fast med hard kjerne. Ta aspargesen opp av vannet og la den renne av seg. Legg den over på tørkepapir.

Bruker du tørkede morkler tilberedes de som beskrevet på pakken. Smelt 10 g smør i en panne og la morklene surre på sterk varme til de begynner å gi fra seg kraft. Stek morklene i to porsjoner.

Sil kraften fra morklene. Du trenger 1,5 - 2 dl kraft. Finhakk sjalottløken. Tørk ut av pannen før du smelter 30 g smør. Ha i løken og la den surre til den blir blank, men uten å bli brun ca 3 minutter. Ha i morklene og tilsett madeira, salt og pepper. La dette surre til væsken er nesten fordampet. Samtidig varmes soppkraften og crème fraîchen i en annen kjele. Hell den varme blandingen i pannen og la morklene surre under lokk i 8 minutter. Legg så aspargestoppene forsiktig i og la det småkoke 2-3 minutter til de er gjennomvarme. Smak til med salt og pepper. Rist loffskivene i brødrister eller stekovn og legg dem på varme tallerkener. Legg morkler og asparges pent på og dekk med sausen. Dryss over nyhlippet gressløk og pynt gjerne også med kirsebær trukket i madeira.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9733)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.