Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Krydderstekte kamskjell



Krydderstekte kamskjell oppskrift.
Fotograf: Norges sjømatråd

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
6stkkamskjell
3ssolivenolje

Krydderblanding:

2sssalt
1tspepper sort, malt
1tstimian, tørket
0,5tsnellik, malt
0,5tsingefær, malt
0,25tskanel, malt

Sitronsyltet skorsonerrot:

4stkskorsonerrot
1tssalt
5dlvann
3dllettmelk
1stksitron
2sssmør
2sssukker
0,5tsfrisk finhakket chili
frisk koriander

Karamellisert endive:

2stkendive delt i to
1tssalt
10dlvann
1sssukker
3sssmør


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Melk
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Krydderstekte kamskjell med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier59,42524,02Kcal
Protein1,2911,38gram
Karbohydrat3,7132,72gram
Kostfiber1,5313,49gram
Fett4,0435,63gram
Mettet fett2,0918,43gram
Salt1,5613,79gram
Pris på oppskriftenKr 3,98Kr 35,10Kroner
Hele oppskriften veier3 528 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Åpne kamskjellene og rens dem, se under oppskrifter/generelle råd.
Både den hvite muskelen og rognen kan brukes. La kamskjellene ligge i kaldt vann i 15 minutter. Ta dem opp og tørk dem på kjøkkenpapir.

Del muskelen i to horisontalt, Behold rognen hel. Sett kjølig til det skal brukes. Skrell skorsonnerøttene og kutt dem i tre like biter.
Kok opp vann, melk og salt og kok røttene i 5 minutter. Hell av vannet og hold skorsonerroten varm. Smelt smør og sukker til lys karamell.
Tilsett saft fra sitron og kok litt inn. Tilsett chili og skorsonerrot, småkok til skorsonneroten er myk og dekket av sitron-karamellen.

Karamellisert endive
Kok opp vann og salt og legg i endive og kok ½ - 1 minutt. Legg endevien på rist eller klede for å renne av. Strø over sukker og stek endive gyllen i olje eller smør. Stek kamskjellene gyldne i smør eller olje. Ta opp skorsonneroten og kok inn sitronsirupen til tykk saus.

Anrett skorsonerrot, endive og stekte kamskjell på tallerken og fordel sitronsirupen over.Frisk koriander til pynt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 23300)
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kamskjell med brokkoli og hvitløk.Kamskjell med brokkoli og hvitløk.
Denne retten har 172,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krydderstekte kamskjell.Krydderstekte kamskjell.
Denne retten har 59,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Korianderstekte kamskjell med søtpotetpuré.Korianderstekte kamskjell med søtpotetpuré.
Denne retten har 353,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 34,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekte kamskjell med blomkålpuré og chorizo.Stekte kamskjell med blomkålpuré og chorizo.
Denne retten har 154,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.