Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Krydret hjortefilet fra gjørv gård med glasert rødløk. persillerot og aroniasjy




Midt i hjertet av Trøndelag, på idylliske Inderøy, har Gjørv Gård sin egen hjortestamme av norsk kronhjort. Hjortene er avlet fram på gården og dyrene beveger seg på et stort utmarksområde. Hele produksjonen skjer på Gjørv gård; fra oppdrett til slakt og produksjon. Spesialitet-merket Hjortekjøtt selges som indrefilet, ytrefilet, biff, mørbrad og rundstek. Kjøttet er meget mørt med hjortens særegne og milde smak.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
600grhjortefilet fra Gjørv Gård
1tsknust kanel
1tsknust anis
1tsknuste korianderfrø
2sssolsikkeolje
2sssmør
Salt og kvernet sort pepper
2stkrødløk
2dlrødvin
2sssukker
0,5dlrødvinseddik
1stkappelsin, saften
0,25stkappelsin, skallet
200grpersillerot
Vann
20grsmør
1dashSalt
4dlvilt- eller oksekraft
4dlAronia saft
100grsmør
1dashSalt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Krydret hjortefilet fra gjørv gård med glasert rødløk. persillerot og aroniasjy med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier114,93696,33Kcal
Protein5,7734,96gram
Karbohydrat5,2932,05gram
Kostfiber0,684,12gram
Fett7,0542,71gram
Mettet fett3,9423,87gram
Alkohol0,84 %
Salt0,402,44gram
Pris på oppskriftenKr 10,30Kr 62,41Kroner
Hele oppskriften veier2 424 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Hjortefileten brunes i olje og smør. Tilsett krydderne og hell dette over kjøttet. Krydre med salt og pepper. Stekes i ovn ved 170 grader i ca. 12 minutter. Kjernetemperaturen bør være 55 grader. Tas ut og la hvile i 5 minutter.
Rødløken kuttes opp i tynne båter. Ha alt i en kjele og kok under lokk de første 5 minuttene. Ta av lokket og kok inn til saftig myk konsistens. Smak til med litt salt, evt. mer sukker eller eddik.
Skrell persillerøttene og del de i grove biter. Kokes i vann under lokk til de er møre.
Sil av vannet og kjør de i blender med smør til glatt konsistens. Smak til med salt.
Kok kraft og saft inn hver for seg til halv mengde. Bland de sammen og kok i 3 minutter. Rør inn smør og smak til med salt og pepper.

Mer info

Forfatter:
Kilde: KslMatmerk
(Intern: 25461)
Kategori: Ovnsrett
Land: Norge

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp.Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp.
Denne retten har 121,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortestek.Hjortestek.
Denne retten har 74,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortestek med fløtesaus.Hjortestek med fløtesaus.
Denne retten har 100,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp ny.Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp.
Denne retten har 143,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.