Kubbesild fra Utvik

IngredienserAnnonse

Fremgangsmåte:

Fersk storsild må vaskes godt og tørrsaltes på et bord. Legg silda på ryggen mor bordet med et godt lag av grovsalt under. Legg silda lagvis og strø salt over. La silda ligge i tre døgn. Prøvd da om den er passe salt.
Ta silda opp fra saltet og vask av saltkorna. Heng silda til røyking en dag. Til røyking er det best å bruke einer til brensel for at smaken skal bli best mulig. Heng så silda til speking et luftig sted.

Man kan også gjøre det på følgende måte: Ta innmaten ut av silda og skjær av hodet. Vask silda godt og legg den i saltlake. Saltlaken lager du av vann (så mye at det dekker det du skal salte), og salt koker du i en kjele eller gryte. Laken er salt nok når en vanlig rå potet flyter på laken. Laken må være kald før den skal brukes. Silda skal ligge i laken et døgn. Ta silda opp av laken og heng den til tørk i 3-4 uker.

Stek silda på rist i ovn ved svak varme, ca 150 C. Server silda med kokte, kalde poteter og flatbrød til.TjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Ovnsrett
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 2836 lesere totalt.
Oppskriften har fått 2 poeng totalt (av max 6) fra 2 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 14045)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!